Tai DELFI patvirtino vienas iš M.Balčiūną ginančių advokatų Gintaras Černiauskas. Jo teigimu, M.Balčiūnas vis dar yra Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos patalpose, tačiau, sutvarkius dokumentus, bus paleistas.

„Šiandien M. Balčiūną tikrai išsivešiu namo“, - prieš posėdį optimistiškai buvo nusiteikęs kitas M. Balčiūno advokatas Vidmantas Martyšius.

Nors advokatai reikalavo, kad teismo posėdyje dalyvautų ir pats M. Balčiūnas, ketvirtadienį į teismą jis nebuvo atvežtas. Skundas nagrinėjamas uždarame teismo posėdyje. Tai sukėlė nuostabą M. Balčiūno advokatams.

Iki šiol M. Balčiūnas buvo laikomas Kėdainių rajono policijos komisariato areštinėje.

Teismas spręs, ar nušalinti nuo pareigų LKF

Panevėžio miesto apylinkės teismas penktadienį skelbs nutartį, ar patenkinti prokurorų prašymą nušalinti nuo pareigų korupcijos byloje įtariamą Lietuvos krepšinio federacijos generalinį sekretorių M. Balčiūną.

Prokuratūra taip pat prašo įtariamajam skirti namų areštą ir uždrausti bendrauti su tam tikrais byloje minimais asmenimis. Ar tenkinami šie prokuratūros prašymai taip pat paaiškės penktadienį po pietų, BNS sakė prokuratūros atstovė spaudai Vida Bielskytė.

Teismui nusprendus jį išleisti į laisvę ir panaikinti suėmimą, prokurorai kreipėsi į teismą, kad jam būtų paskirtas namų areštas.

DELFI primena, kad M. Balčiūnui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei kyšininkavimo.

Pagal skelbiamą Panevėžio apygardos teismo informaciją LKF sekretoriui pareikšti įtarimai pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius – M. Balčiūnas įtariamas organizavęs sukčiavimą (BK 24-4 ir BK 182 str. 2d.), piktnaudžiavęs (228 str. 2d.), organizavęs dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu (BK 24 str. 4 d. ir BK 300 str. 3 d.) bei kyšininkavęs (BK 225 str. 2 d).

Didžiausia už šiuos nusikaltimus gresianti bausmė - laisvės atėmimas iki septynerių metų. Tokia bausmė numatoma už piktnaudžiavimą ir kyšininkavimą.

Drauge su M. Balčiūnu sulaikyti Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas ir viešbučio "Romantic" savininkė Dalia Kuklierienė liks suimti mėnesį.

Prokurorai teigia įtariantys, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės "Via Unica" viešbutį "Romantic".

Tarptautinės krepšinio federacijos padalinys Europoje (FIBA Europe) išreiškė susirūpinimą dėl arešto bei mestų kaltinimų. Lietuvos krepšinio federacija pareiškė esanti šokiruota dėl pareikštų įtarimų.