Advokatas Gintaras Černiauskas prašo panaikinti žemesnės instancijos teismo nutartį skirti 20 dienų suėmimą jo ginamajam ir paleisti jo klientą į laisvę.

M.Balčiūnui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei kyšininkavimo.

Praėjusią savaitę Panevėžio miesto apylinkės teismas leido 20 dienų suimti korupcija įtariamą M.Balčiūną, prokurorai prašė skirti dviejų mėnesių trukmės suėmimą.

Drauge su M.Balčiūnu sulaikyti Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas ir viešbučio "Romantic" savininkė Dalia Kuklierienė suimti mėnesiui.

Panevėžio prokurorai kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo aiškinantis savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio "Romantic" rekonstrukcijai teisėtumą.

Įtariama, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės "Via Unica" viešbutį "Romantic".