Anot LGGRTC generalinės direktorės, 1990 m. Aukštojoje partinėje mokykloje priedus prie atlyginimo gavo ne tik joje dirbusi D. Grybauskaitė, bet ir visas likęs personalas, įskaitant ir valytoją. Tačiau šis faktas Z. Vaišvilos nuomonės nekeičia.

Paminėjo vieną, pamiršo dešimtis

Sausio 13-osios minėjimą Seime Z. Vaišvila sujaukė savo pareiškimais apie prezidentei skirtą priedą prie algos Partinėje mokykloje. Remdamasis darbo TV3 televizijoje neseniai netekusia Rūta Janutiene, signataras pareiškė, esą D. Grybauskaitę „už gerą darbą“ premijavo vienas iš Sausio 13-osios bylos kaltinamųjų Valentinas Lazutka.

Tačiau 1990 m. tokius priedus gavo visas Aukštosios partinės mokyklos personalas – dešimtys darbuotojų.

„Žinau, kad ta mokykla nustojo veikti liepos mėnesį ir, kaip normali sovietinė įstaiga, išsidalijo premijas. Premijas gavo 100 proc. darbuotojų: nuo valytojo, budėtojo iki direktoriaus. Visi darbuotojai“, - DELFI teigė LGGRTC generalinė direktorė T. B. Burauskaitė.

Anot jos, Z. Vaišvila prezidentės pavardę ištraukė iš konteksto.

„Tą patį darė ir kitos likviduojamos įstaigos. Nežinau, kodėl vienam žmogui „prikabina“ tai, kas buvo visuotina“, - stebėjosi LGGRTC vadovė.

Z.Vaišvila pozicijos nekeičia

Tuo tarpu Z. Vaišvila teigia, kad informacija apie visiems Partinės mokyklos darbuotojams, o ne tik D. Grybauskaitei skirtus priedus nieko nekeičia.

„Palaukit. O jūs suprantate pagrindinį dalyką? Tai (Aukštoji partinė mokykla – DELFI) buvo perversmo organizavimo štabas su visais atributais“, - DELFI teigė signataras, pridurdamas, kad remiasi Sausio 13-osios bylos ir „vienos ponios asmeninės bylos“ duomenimis.

Tiesa, Z. Vaišvilos minimą perversmą šalyje mėginta surengti 1991 m. Partinė mokykla tada jau buvo likviduota.

Į detalesnes diskusijas apie priedus Partinės mokyklos darbuotojams pašnekovas teigė nenorįs leistis.