Nei vienmandatėje rinkimų apygardoje, nei pagal sąrašą į Seimą nepatekęs Julius Dautartas įdarbintas Emanuelio Zingerio padėjėju sekretoriumi, rašo „Lietuvos žinios“. Naujasis amplua patikėtas ir nesėkmingai rinkimuose dalyvavusiam Algiui Kazulėnui, kuris talkina savo partijos bendražygei Vilijai Aleknaitei-Abramikienei. Pas buvusį žemės ūkio ministrą Kazį Starkevičių padėjėju įsidarbino jo partijos kolega, praėjusios kadencijos Seimo narys Edmundas Pupinis.

Į Seimą nepatekusiam buvusiam "prisikėlėliui", dabar liberalui Laimontui Diniui iš parlamento rūmų išsikraustyti taip pat nereikėjo. Jį savo padėjėju sekretoriumi įdarbino Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

Seime pasiliko ir parlamentaro mandato per rinkimus neišsaugojęs buvęs Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis. Jam pagalbos ranką ištiesė buvusi tos pačios komisijos narė, dabar "Drąsos kelio" frakcijos seniūno pavaduotoja Aurelija Stancikienė.

Tris kadencijas Seime išdirbusiam "tvarkiečiui" Dailiui Alfonsui Barakauskui šįmet pritrūko rinkėjų simpatijų ir palaikymo, kad išsaugotų parlamentaro mandatą. Tačiau į Seimą neprasibrovęs politikas savo partijos buvo deleguotas į naujos Vyriausybės kabinetą. Jam šiuo metu patikėtas Vidaus reikalų ministerijos vairas. Energetikos viceministro kėdė žadama ir į Seimą šią kadenciją nepatekusiam buvusiam "prisikėlėliui", dabar jau socialdemokratui Dainiui Budriui.

"Tvarkiečiai" už borto nepaliko ir daugiau į Seimą naujai kadencijai neperrinktų savo bendražygių. Aplinkos ministro portfelį gavęs partijos "Tvarka ir teisingumas" pirmininko pirmasis pavaduotojas Valentinas Mazuronis bene pirmasis iš visų Vyriausybės narių suformavo savo komandą ir viceministru dirbti iškart pasikvietė savo kolegą, praėjusios kadencijos Seimo narį Almantą Petkų.