Pasak A.Syso, vieno iš valdančiosios koalicijos partnerių Darbo partijos lyderių neliečiamybės atėmimo procedūra buvo "daug subtilesnė situacija".

"Visgi - koalicijos partneriai, su kuriais reikia dirbti, dirbti Lietuvai, žmonėms, o ne kokį nors biznį daryti. Tai yra labai rimtas dalykas. Šiuo atveju tai yra kolegė, bet papildomos paramos iš "Drąsos kelio" mums nereikia", - trečiadienį Žinių radijui sakė socialdemokratas.

"Pajėgumai, kurie buvo mesti vienu atveju ir kitu žymiai skiriasi. (...) Moraliniai, psichologiniai ir visokie kitokie", - kalbėjo Seimo vicepirmininkas.

N.Venckienė antradienį spaudos konferencijoje užsiminė, kad socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius žadėjo palaikymą jai. Tačiau premjero pareigas dabar einantis A.Butkevičius pareiškė nekalbėjęs su N.Venckiene dėl jos teisinio imuniteto.

Gruodžio pabaigoje generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narę, buvusią Kauno apygardos teismo teisėją N.Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę. Ji įtariama nevykdžiusi teismo sprendimo perduoti mergaitę motinai ir psichiškai gniuždžiusi vaiką.