Savo žaidimą šiose dalybose, regis, žaidžia netgi prezidentė Dalia Grybauskaitė. Politikos užkulisiuose netyla kalbos, kad naująją valdžią šalies vadovė prispaudė kai kuriuose postuose priglausti aukštus valdininkus.

Antai sveikatos apsaugos ministru tapęs socialdemokratas Vytenis Andriukaitis, kuris, jo bendražygių tikinimu, pats prašė D.Grybauskaitės paramos skiriant jį į šį postą, patarėjos vietą patikėjo ne tik buvusiai savo padėjėjai parlamente Ingai Preikšienei, bet ir buvusiai sveikatos apsaugos viceministrei Janinai Kumpienei.

Viceministrų postuose išsilaikė ir buvusios D.Grybauskaitės darbovietės – Finansų ministerijos – viceministrai Aloyzas Vitkauskas ir Edmundas Žilevičius, pradėję dirbti nuo praėjusių prezidento rinkimų. Dar vienas į finansų viceministro kėdę po prezidento rinkimų sėdęs valdininkas Rolandas Kriščiūnas dabar tapo užsienio reikalų viceministru. Tai, kad išskirtinių šalies vadovės interesų zona yra ir Užsienio reikalų ministerija, dabartinis premjeras Algirdas Butkevičius yra pripažinęs net viešai.

Dešiniosios opozicijos atstovai tvirtina, jog naujasis vidaus reikalų viceministras, buvęs STT vadovas Žimantas Pacevičius šį postą gavo už tai, kad jį priglobė socialdemokratai. Bet kai kurie valdantieji užkulisiuose aiškina, kad Ž.Pacevičius yra būtent D.Grybauskaitės globotinis. Tvirtinama, kad parenkant vidaus reikalų viceministrus prezidentė net nurungė socialdemokratus, siūliusius į šį postą buvusį Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadą generolą Saulių Stripeiką.

Vis dėlto akivaizdu, kad vieni pagrindinių kriterijų, pagal kuriuos buvo renkami asmenys į aukštus postus, - arba glaudžios sąsajos su kuria nors valdančiąja partija, arba asmeniniai ryšiai su aukštais politikais.