Šiuo metu galimos korupcijos baudžiamosios byloje yra 11 įtariamųjų - nuo pareigų nušalinti trys tarybos nariai, konservatoriai A.Čepononis, Aloyzas Juodis, Gintaras Žilėnas, taip pat savivaldybės ir įmonių darbuotojai. Tarp įtariamųjų - ir buvęs Radviliškio savivaldybės administracijos direktorius Eugenijus Pranevičius.

Dar įtarimai kaip juridiniam asmeniui pateikti vienai įmonei.

Bylą kuruojantis Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Virginijus Kulikauskas BNS sakė, kad į vieną bylą sujungti trys ikiteisminiai tyrimai - dėl galbūt neskaidrios Radviliškio miesto kultūros centro vieno iš pastatų rekonstrukcijos, Radviliškio rajono Šaukoto Švč.Trejybės bažnyčios restauravimo ir Radviliškio miesto Eibariškių gyvenamųjų namų kvartalo Obelėlės gatvės rekonstravimo darbų.

Pirminiais tyrimo duomenimis, įtariama, kad buvo rašomi ir klastojami darbų atlikimo aktai, įmonei mokėtii pinigai, nors realiai darbai neatlikti.

Pareigūnai nustatė, kad, pavyzdžiui, už vienus darbus įmonei sumokėta 250 tūkst. litų, nors realiai darbų atlikta už 110 tūkst. litų.

Pareigūnai išsiaiškino, kad už Šaukoto Švč.Trejybės bažnyčios restauravimo darbus, pirminiais duomenimis, pervesta 180 tūkst. litų, nors darbų atlikta už 50 tūkst. litų.

Korupcijos skandalas Radviliškio savivaldybę sukrėtė 2011-ųjų gruodžio viduryje. Tuomet STT pareigūnai sulaikė piktnaudžiavimu, pasikėsinimu sukčiauti ir dokumentų klastojimu įtariamą tuometinį merą A.Čepononį. 2012 metų vasarį taryba atleido merą iš pareigų.

Pernai gruodį teismas patenkino prokuratūros prašymą ir dar trims mėnesiams - iki kovo mėnesio - nuo tarybos nario pareigų nušalino A.Čepononį, A.Juodį ir G.Žilėną.

Pasak prokuroro V.Kulikausko, bylą tikimasi baigti per kelis mėnesius, paskui kaltinamieji bus supažindinti su medžiaga.

Pasak pareigūno, šiemet byla turėtų pasiekti teismą.