„Vertinu poną A. Zarembą kaip specialistą. Ir kai Darbo partija jį pasiūlė, tai, visų pirma, žiūrėjau kompetenciją. Sužinojęs dėl tam tikrų niuansų jo darbo taryboje, atidžiai tą situaciją vertinome. Gavęs išvadas iš tam tikrų tarnybų, kurios iš tikrųjų nematė pagrindo, kad jis negalėtų eiti tų pareigų, Darbo partijos kandidatą patvirtinau“, - žurnalistams sakė J. Neverovičius.

Ūkio ministerijoje iki dešiniųjų Vyriausybės atėjimo dirbęs A. Zaremba netruko persikraustyti į „Vilniaus energiją“. Nenusišalinimas nuo balsavimo dėl šios įmonės akcijų „darbiečiui“ užtraukė ir nepalankų etikos sargų verdiktą. Tačiau pavaldinio ryšių su šilumininkais J. Neverovičius nelinkęs vertinti neigiamai.

„Tai buvo jo darbovietė. Kaip ir kiekvienas iš mūsų, jis prieš gyvenimą ministerijoje turėjo kažkokį tai kitą gyvenimą“, - sakė J. Neverovičius.

A.Butkevičius: moralinius reikalus turi vertinti ministras

Tuo tarpu premjeras Algirdas Butkevičius žurnalistams teigė galintis pagirti A. Zarembą kaip energetikos specialistą, bet etikos ir moralės vertinimą paliekantis J. Neverovičiui.

„Moraliniai dalykai arba tai, kas į vyko Vilniaus miesto savivaldybės taryboje – šį klausimą turėtų spręsti energetikos ministras“, - sakė Vyriausybės vadovas.

DELFI primena, jog A. Zarembos dalyvavimas Vilniaus tarybos balsavime dėl „Vilniaus energijos“ akcijų perleidimo nulėmė sostinės valdžios sprendimą. Mat jeigu jis būtų nusišalinęs, tarybos kvorumas būtų sugriuvęs, užblokuojant sprendimo priėmimą. Būtent dėl šio veiksmo etikos sargai konstatavo, kad „darbietis“ nusižengė tarnybinei etikai bei supainiojo viešuosius ir privačius interesus.