Taip nutiko mažiausiai trims buvusiems konservatorių Seimo nariams – Juliui Dautartui, Algiui Kazulėnui ir Edmundui Pupiniui.

Seimo nario mandato Nevėžio rinkimų apygardoje neiškovojęs ir pagal sąrašą į parlamentą nepatekęs J. Dautartas įdarbintas Emanuelio Zingerio padėjėju-sekretoriumi.

Nesėkmingi rinkimai buvo ir kitam konservatoriui A. Kazulėnui, kuris buvo iškeltas Rokiškio rinkimų apygardoje bei dalyvavo rinkimuose partijos sąraše. Šiuo metu A. Kazulėnas Seime įdarbintas Vilijos Aleknaitės-Abramikienės padėjėju-sekretoriumi.

Pernai gruodį „Gimtasis Rokiškis“ rašė, kad A. Kazulėnas taip pat dalyvavo konkurse dėl Obelių vaikų globos namų direktoriaus pareigų.

Beje, A. Kazulėno sūnus Tomas Kazulėnas taip pat dirba Seime – Algio Strelčiūno ir Manto Adomėno padėjėju.

Kaip DELFI jau rašė, pas partijos kolegą įsidarbino ir Edmundas Pupinis, nelaimėjęs mandato nei Utenos apygardoje, nei pagal partijos sąrašą. Jis dirba buvusio žemės ūkio ministro, dabartinio Seimo nario Kazio Starkevičiaus padėjėju-sekretoriumi.

Buvęs Seimo pirmininkės Irenos Degutienės patarėjas užsienio politikos klausimais Laurynas Kasčiūnas dabar tapo šios konservatorės padėjėju-sekretoriumi Seime.