Yra žinoma, kad vien Lietuvoje vyks apie 180 su pirmininkavimu susijusių renginių, tarp jų – 16 susitikimų ministrų lygiu. Didžiausias renginys numatomas lapkričio 28–29 d., kai Vilniuje turėtų susitikti ES narių ir Rytų partnerystės šalių vadovai. O tik prasidėjus pirmininkavimui liepos 5-ąją Vilniuje lankysis visa Europos Komisija su jos vadovu José Manueliu Barroso priešakyje.

Vien šiemet su pirmininkavimu susijusios išlaidos sieks daugiau kaip 120 mln. litų. Be to, dar keli šimtai milijonų išleista jau anksčiau.

Šių metų vasarį Lietuvoje lankysis Europos Vadovų Tarybos prezidentas Hermanas van Rompuy.

Tikimasi, kad pavasarį, dar iki Lietuvos pirmininkavimo, ES vadovai susitars dėl 2014–2020 m. Bendrijos biudžeto. Oficialusis Vilnius viliasi, kad pavyks gauti didesnį nei planuojamas finansavimą Ignalinos atominei elektrinei uždaryti.

Kovą trijose vienmandatėse apygardose bus išrinkti trūkstami naujojo Seimo nariai. O metų viduryje paaiškės, ar bus pakeista Zenono Vaigausko vadovaujama Vyriausioji rinkimų komisija.

Per pavasario sesiją Seimas diskutuos, ar pakeisti Konstituciją, kad Tvarkos ir teisingumo partijos lyderiui Rolandui Paksui būtų atvertas kelias dalyvauti Seimo rinkimuose.

Naujoji Algirdo Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė yra skelbusi, kad iki šių metų pavasario turėtų apsispręsti dėl to, ką daryti su Visagino atominės elektrinės projektu.

Pavasarį prasidės konkretūs projektavimo darbai Kiaulės Nugaroje Klaipėdoje, kur iki 2014-ųjų pabaigos turi pradėti veikti suskystintųjų gamtinių dujų terminalas.

Gegužę arba birželį keturių centro kairės valdančiųjų partijų dauguma turėtų apsispręsti, ar bus koreguojamas šių metų valstybės biudžetas, taip pat dėl to, ar bus kas nors keičiama mokesčių sistemoje.

Gali būti, kad per artimiausius kelis mėnesius bus galutinai baigta Darbo partijos juodosios buhalterijos byla, taip pat padėtas taškas vadinamojoje Kauno pedofilijos istorijoje.

Dar sausį gali būti paskirtas naujas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas. Ankstesniojo vadovo Žimanto Pacevičiaus kadencija baigėsi pernai spalį. Kandidatą į STT vadovus turi pateikti Prezidentė.

Balandį baigsis „Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos“ (LRT) generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus kadencija. Spėjama, kad jis bus vėl paskirtas LRT vadovu.

Šiemet bus nemažai įvairių jubiliejų. Sausį sukaks 90 metų Klaipėdos krašto atgavimui, vasarį – 20 metų, kai surengti pirmieji visuotiniai prezidento rinkimai (juose laimėjo Algirdas Brazauskas), birželį sukaks 20 metų, kai įvestas litas, ir 25 metai Sąjūdžio gimimui, liepą – 80 metų Dariaus ir Girėno skrydžiui per Atlantą, rugsėjį – 20 metų sovietų kariuomenės išvedimui iš Lietuvos ir popiežiaus Jono Pauliaus II vizitui.