Devintą dešimtį pradėjusi Adelė Kazėnienė sako kilusi iš to paties Bridų kaimo, kur įsikūrę Senolių namai. Todėl išgyvenusiai tremtį ir nepriteklius jai dar maloniau čia gyventi nei kitiems gyventojams. Į kambarėlį ji atsinešusi dalį savo daiktų. Į „Senolių namus“ vieniša moteris sako atėjo palaidojusi vyrą ir pardavusi savo namą, nes viena nebepajėgianti gyventi, o artimųjų – nebėra.

Kita „Senolių namų“ gyventoja 86-erių Aldona Dzikavičienė sako visą gyvenimą gyvenusi ūkiškai, todėl bent senatvėje pailsėsianti.

Po vienu stogu įkurtos trys įstaigos – šeimos krizių centras, dienos socialinės globos centras ir senelių namai. Senas mokyklos pastatas panaudos teise įgytas 10 metų. Socialinių paslaugų įstaigai įkurti Motiejūnų šeima gavo paramą iš ES Struktūrinių fondų, rėmė rajono savivaldybė. Bendra projekto vertė – beveik 3 milijonai litų.

„Mūsų namai yra skirti pagyvenusiam vidutiniam, tvarkingam žmogui, taip pat suaugusiam neįgaliajam, kuriam tiesiog reikalinga pagalba, kuris nebenori ar nebegali gyventi vienas. Čia jo laukia šilti namai“, – kalbėjo VšĮ „Senolių namai“ direktorė Renata Motiejūnė.

Šiaulių rajono savivaldybė iki šiol savo senelių globos namų neturėjo ir vienišus beglobius senolius apgyvendavo kitų rajonų panašiose įstaigose.