SADM DELFI pateiktais duomenimis, trims D. Jankausko komandos nariams nuo lapkričio iki paskutinės ministro darbo dienos už papildomą darbą išmokėta beveik 9,5 tūkst. Lt iki mokesčių arba kiek daugiau nei 7,2 tūkst. Lt „į rankas“.

„Priedai trims politinio asmeninio pasitikėjimo valstybės tarnautojams buvo skirti nuo 2012 metų spalio mėnesio už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą padidėjus darbų mastui. Nuo 2012 m. lapkričio 1 d. iki atleidimo trims politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojams buvo skirta 9491,86 Lt, išmokėta (be mokesčių) – 7213,81 Lt“, - teigiama ministerijos DELFI atsiųstame komentare.

Kuriems D. Jankausko komandos nariams už papildomus darbus teko vidutiniškai po 2,4 tūkst. Lt „į rankas“, SADM nedetalizuoja.

Ministerijos pateiktais duomenimis, iš viso per šiuos metus minėtiems trims D. Jankausko komandos nariams „į rankas“ išmokėta priedų už daugiau kaip 50 tūkst. Lt.

„Per 2012 metus iki atleidimo 3 politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojams buvo skirta 66 156,38 Lt, išmokėta (be mokesčių) – 50 278,84 Lt“, - nurodo SADM.

L.Graužinienė: tai neatsakinga

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė, į ministrės postą pretendavusi Loreta Graužinienė DELFI teigė abejojanti, ar tikrai D. Jankausko komanda buvo tiek apkrauta darbais.

„Sistemiškai žiūrint, neigiamai vertinu išeinančių ministrų tam tikrus pamaloninimus, dovanėles. (...) Saviems išmokamos tos išmokos. Nemanau, kad pabaigoje darbo kažkas turėjo kitokį krūvį“, - sakė L. Graužinienė.

„Matome, kad keliose ministerijose tas pats. Vertinu neigiamai. Kada neatstatyti atlyginimai, neatstatytos išmokos žmonėms, mokėti priedus – tiesiog nesolidu. Ne tik nesolidu. Manau, kad ministrai išeidami pasielgė jau ne kaip ministrai“, - pridūrė „darbietė“.

D.Jankauskas: niekas nesikeitė

Pats eksminstras D. Jankauskas DELFI teigė abejojantis SADM pateiktais skaičiais.

„Vargu bau, ar gali taip būti. Nenorėčiau tuo tikėti dėl to, kad nieko naujo arba nieko skirtingai negu visus metus nebuvo skiriama tikrai. Nei patarėjams, nei padėjėjams, nei viceministrams. Taigi jūsų informacija galbūt klaidinga arba ką nors ministerija ne taip pateikė“, - stebėjosi konservatorius.

Išgirdęs, kokius skaičius ir priedų skyrimo motyvus pateikia SADM, politikas teigė, kad algų politika ministerijoje jo darbo pabaigoje buvo tokia pat, kokia ir pirmoje šių metų pusėje.

„Buvo vykdomos reformos. Bet tikrai nieko naujo ketvirtame ketvirtyje nebuvo skirtingai nei antrajame ar trečiajame ketvirčiuose“, - reziumavo D. Jankauskas.

Likusios ministerijos DELFI informavo, kad joms vadovavusių ankstesnės Vyriausybės ministrų politinio pasitikėjimo komandos lapkričio ir gruodžio mėnesiais priedų už papildomus darbus negavo.

Kaip DELFI informavo Ministro pirmininko tarnyba, ekspremjero Andriaus Kubiliaus komanda darbą taip pat baigė negaudama priedų už papildomus krūvius.