Jos pavaduotoju tapo "Drąsos kelio" partijos frakcijos atstovas Vytautas Matulevičius.

Ši komisija nagrinės visus siūlymus keisti Konstituciją.

Konstitucijos keitimo komisija veikė ankstesniuose Seimuose, bet 2008-2012 metų kadencijos parlamente jos buvo atsisakyta.

M.Adomėnas tapo ŽTK pirmininko pavaduotoju

Konservatorius Mantas Adomėnas ketvirtadienį nutarimu patvirtintas Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) pirmininko pavaduotoju.

Už tokį Seimo nutarimą balsavo 40 Seimo narių, prieš buvo trys, susilaikė 33 parlamentarai. Prieš M.Adomėno patvirtinimą į šias pareigas balsavo "darbiečiai" ir didesnė dalis socialdemokratų, kitų frakcijų atstovai balsavo už.

M.Adomėnas ŽTK į pirmininko pavaduotojus buvo išrinktas antru balsavimu, lėmus komiteto vadovo, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovo Leonardo Talmonto balsui, kai balsai pasiskirstė po lygiai.

Pirmą kartą balsuojant komitete M.Adomėno kandidatūra buvo atmesta. Už jį balsavo du konservatoriai, o komiteto nariai į šias pareigas siūlė kitą opozicijos atstovę - liberalę Dalią Kuodytę.

Kandidatus į Seimo komitetų vadovus pagal padalytas kvotas siūlo Seimo seniūnų sueiga, kuri ŽTK pirmininko pavaduotojo postą numatė skirti konservatoriams. Komiteto vadovus renka komiteto nariai, juos po to tvirtina visas Seimas.