Savo nuomonę Metų žmogaus rinkimuose išreiškė 44 tūkst. 103 DELFI skaitytojai. Už R. Meilutytę savo balsus atidavė 22 tūkst. 479 skaitytojai (51 proc. balsų). Antroje vietoje liko prezidentė Dalia Grybauskaitė (5918 balsų), trečias – Europos Parlamento narys Vytautas Landsbergis (4311 balsų).

R. Meilutytė Metų žmogaus rinkimuose nominuota „Už didžiausią staigmeną ir progą didžiuotis Lietuva“. 15-metė šiais metais įspūdingais rezultatais nustebino visą pasaulį.

Lietuvė triumfavo Londono olimpinių žaidynių 100 m krūtine plaukimo rungtyje tapdama olimpine čempione. Prieš porą savaičių Stambule (Turkija) vykusiame pasaulio trumpame (25 m) baseine čempionate kaunietė susižėrė net tris medalius – du aukso ir vieną sidabro. Lietuvė geriausia buvo 100 m ir 50 m plaukime krūtine, o vicečempione tapo 100 m kompleksiniame plaukime.

R.Meilutytė: man labai smagu

Žinia apie tapimą Metų žmogumi R. Meilutytę pasiekė trečiadienio vakarą nusileidus gimtojo Kauno oro uoste. Kaip visada, olimpinė čempionė išliko kukli ir nedaugžodžiavo.

– Rūta, jau trečius metus naujienų portalas DELFI ir žurnalas „Valstybė“ organizuoja Metų žmogaus rinkimus. Šįmet Metų žmogumi tapai Tu. Ar nustebino toks žmonių pasirinkimas?, –DELFI paklausė R. Meilutytės.

– Smagu. Smagu būti bet kur išrinktai. Labai ačiū.

– Savo pasisakymuose dažnai pabrėži, kad Tau garbė atstovauti Lietuvai, kad niekada nesvarstytum pilietybės atsisakymo. Ką Tau reiškia Lietuva?

– Tiesiog, kaip ir kiekvienam žmogui,  tai mano tėvynė ir viskas. Tiesiog aš čia gimiau, užaugau ir nematau reikalo keisti pilietybės. Tikrai.

– Ar prieš metus įspūdingi pasiekimai baseine ir Metų žmogaus titulas atrodė tikėtini?

– Tikrai nieko panašaus iš olimpiados nesitikėjau. Patys turbūt suprantate ir iš mano reakcijos matėte. Tiesiog neįtikėtina man buvo. Dar iki dabar turbūt nelabai tikiu.

Šįmet karaliavo sportas ir politika

„Populiariausiųjų trejetukas – R. Meilutytė, D. Grybauskaitė, V. Landsbergis – tarsi apibendrina šiais metais viešojoje erdvėje labiausiai dominavusias temas – tai sportas ir politika. Nuoširdžiai sveikiname Rūtą, užkariavusią visos Lietuvos širdis! Kartu džiaugiamės ir neblėstančiu mūsų Prezidentės ir gerbiamo profesoriaus V. Landsbergio populiarumu“, – teigia DELFI direktorius Aleksandras Česnavičius.

DELFI vadovas džiaugiasi, kad Metų žmogaus rinkimai tampa gražia tradicija, kasmet sulaukiančia vis didesnio visuomenes dėmesio bei balsuojančių skaitytojų aktyvumo. Šįmet savo nuomonę išsakė beveik 45 tūkst. skaitytojų. Pasak A. Česnavičiaus, šis balsavimas yra tarsi savotiškas barometras, parodantis tiek mūsų visuomenės susižavėjimą atskiromis asmenybėmis, tiek ir populiariausių, didžiausio dėmesio šiais metais sulaukusių sričių rodiklis.

„Labai džiugu, kad šiais metais Metų žmogumi naujienų portalo DELFI skaitytojai išrinko jaunąją sportininkę R. Meilutytę. Neabejoju, kad balsavusiuosius dar labiau įkvėpė jos naujosios pergalės pasaulio čempionate – iškovoti du aukso ir vienas sidabro medalis. Laimėjimai ne tik džiugina, bet ir vienija. Todėl Rūtai linkime dar didesnės sėkmės, o visiems mums – dar karštesnių emocijų, stebint ir švenčiant jos pergales“, – sako žurnalo „Valstybė“ vyriausioji redaktorė Aušra Radzevičiūtė.

A. Radzevičiūtė atkreipė dėmesį, kad jau trečius metus Metų žmogaus titulą laimi sporto atstovai. Ankstesniais metais Metų žmonėmis yra tapę krepšinio treneris Kęstutis Kemzūra ir krepšininkas Jonas Valančiūnas. A. Radzevičiūtė pasidžiaugė, kad šįmet krepšinį nukonkuravo plaukimas.

R. Meilutytę stengsimės pakviesti į DELFI interneto konferenciją, kad kiekvienas iš Jūsų turėtų galimybę su Metų žmogumi pabendrauti gyvai. Interviu su Metų žmogumi papuoš ir kitą žurnalo „Valstybė“ numerį.