Tai ketvirtadienį paaiškėjo Vilniaus miesto 2 apylinkės teisme, kur teisėjas Arūnas Budrys turėjo pradėti nagrinėti L. Ulevičiui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą. Tiesa, kol kas nesėkmingai – teismas bylą buvo priverstas atidėti iki sausio 23-osios, per šį laikotarpį turėtų paaiškėti, ar jis kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą.

VTEK yra nutarusi, kad L. Ulevičius turi būti baudžiamas už tai, kad jis, kaip pats tvirtina, „trolino“ vieną Darbo partijos lyderių V. Gapšį.

L. Ulevičius administracinėn atsakomybėn yra patrauktas už Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo draudžiamųjų ir įpareigojančių nuostatų nevykdymą. Už tokio pobūdžio pažeidimus gresia bauda nuo 500 iki 1000 Lt.

VRK narį etikos sargams apskundė pats V. Gapšys. Jis L. Ulevičių taip pat apskundė prokurorams ir Valstybės saugumo departamentui.

Beje, VTEK konstatavo, kad L. Ulevičius padarė dvigubą pažeidimą. Etikos sargų nuomone, VRK narys turėjo nusišalinti nuo visų klausimų, susijusių su V. Gapšiu, svarstymo. To nepadaręs, VTEK nuomone, jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus.