V. Uspaskichas po Seimo sprendimo nukelti balsavimą dėl juodosios buhalterijos bylos kaltinamų neliečiamybės žurnalistams teigė jau turėjęs paruoštą gynybos kalbą ir kiek nusivylęs, kad tos kalbos nepavyko pasakyti.

„Buvau pasiruošęs kalbą, visus dokumentus. Net Gentvilas („darbiečių“ išreikalautomis pertraukomis piktinęsis Eugenijus Gentvilas – DELFI) įtrauktas pas mane į kalbą“, - kalbėjo „darbiečių“ pirmininkas.

Žurnalistams pasiteiravus, ar džiaugiasi Seimo sprendimu, jis teigė tuo nesidomėjęs.

„Aš užsiiminėju savo darbais“, - sakė politikas.

Sykiu jis pridūrė nesiekiantis neliečiamybių klausimą nukelti į kitus metus, į Seimo pavasario sesiją.

„Nėra prasmės. Savaite anksčiau, savaite vėliau – vis tiek bus“, - tęsė politikas.

Klausiamas, kaip vertina opozicijos pareiškimus, esą „darbiečiai“ siekia balsavimą dėl neliečamybės suderinti su balsavimu dėl biudžeto ir taip šantažuoti socdemus, V. Uspaskichas dievagojosi su koalicijos partneriais apie tai net nekalbėjęs.

Žurnalistams pasiteiravus, kodėl jo vadovaujamai Darbo partijai prireikė dviejų dienų pertraukos iki sprendimo dėl neliečiamybių atėmimo, partijos pirmininkas teigė to nežinantis.

„Nežinau. Galbūt procedūriniai dalykai. Žinot, yra gi kitų žmonių. Ir ne tik Darbo partija balsuoja“, - sakė V. Uspaskichas.

Sykiu jis pažadėjo, kad „darbiečiai“, priešingai nei antradienio balsavime, ketvirtadienį balsuos už biudžeto projektą.

Žurnalistai taip pat teiravosi V. Uspaskicho, kokio dydžio paskolą viena iš „Vikondos“ įmonių paėmė iš finansinėmis machinacijomis įtariamos Nacionalinės kredito unijos. Į šį klausimą politikas atsakė replika apie apatinius.

Davai, aš papasakosiu, kokios spalvos trusikus nešioju“, - reziumavo V. Uspaskichas.

Anksčiau politikas yra nurodęs, kad viena iš jo įmonių kreditą iš unijos paėmė maždaug lapkričio viduryje, esą šis kreditas buvo maždaug trissyk mažesnis nei unijai įkeisto turto vertė.