„Paskola buvo gauta po rinkimų. Ir užstatas padarytas. Kokie 250-300 proc. daugiau negu kreditas“, - žurnalistams Seime sakė V. Uspaskichas.

Tikslios paskolos sumos jis neatskleidė.

Politikas pripažino tapęs unijos pajininku – esą to reikalavo įstatymai. Klausiamas, kodėl skolintis nutarta iš Nacionalinės kredito unijos, o ne, pvz., iš banko, politikas teigė, esą pinigų reikėjo greitai.

„Dėl valstybėje galiojančių įstatymų, jeigu tavo įmonė ima paskolą, reikia tapti pajininku. Tai vat – 100 litų sumokėjom. (...) Kreditas buvo po rinkimų, lapkričio mėnesį. Greitai reikėjo tą padaryti, ir viskas“, - tęsė pašnekovas.

V. Uspaskichas taip pat ragino atskirti „Vikondą“ nuo Darbo partijos.

„Atskirkite „Vikondos“ įmonę ir partiją. Jaučiate skirtumą? Darbo partija ir „Vikonda“. Ar nejaučiate visiškai?“ - kalbėjo „darbiečių“ lyderis.

DELFI primena, jog Nacionalinės kredito unijos veikla sustabdyta, įtariant didelės vertės finansines machinacijas, unijai įkeičiant turtą, kurio vertė nė iš tolo neprilygo suteiktoms paskoloms. Kredito unijos byloje – apie 30 įtariamųjų, vienas jos vadovų, „darbietis“ Žilvinas Putramentas, suimtas.