„Negaliu atsakyti į šį klausimą, tai reikia nustatinėti. Banko dokumentai paimti pakankamai neseniai, tad reikia nustatinėti, – paklaustas, ar V. Uspaskichas yra šio banko pajininkas sakė prokuroras. – Yra kažkokios sąsajos su „Vikondos“ grupės įmonėmis, bet tikrai nesiimsiu dabar kalbėti, tai reikia patikrinti, reikia išsiaiškinti“.

„Lietuvos ryto“ televizijos šaltinių duomenimis, inspektuojant įstaigą, kai joje lankėsi Lietuvos banko atstovai, administracijos patalpose buvo sutiktas V. Uspaskichas.

„Aš labai nenorėčiau politizuoti šitos bylos, tačiau taip hipotetiškai kalbant, tai visų pirma aš negaliu pasakyt, kokios būklės ta paskola, galbūt ji yra puikiausiai grąžinama, galbūt ten yra viskas tvarkoje“, – kalbėjo S. Minkevičius.

Visgi jis patvirtino, kad yra duomenų, kad vienoje paskoloje V. Uspaskichas pats gavo, už kitą laidavo, o trečią paskolą dar gavo „Vikondos“ įmonių grupės įmonė.

„Yra tokių duomenų, tačiau 100 proc. aš jų patvirtinti dar negaliu. Tam dar reikia išanalizuoti kalną dokumentų. Bet man tyrėjai yra minėję, kad tokių duomenų yra“, – sakė S. Minkevičius.

Anot jo, pasakyti, kiek iš Nacionalinės kredito unijos išgrobstyta pinigų, dabar būtų pernelyg sudėtinga.

„Paskutiniems valdybos nariams yra įteiktas pranešimas apie įtarimą iššvaisčius 24 milijonus 700 tūkstančių litų. Tai yra šešios blogos, įtartinos paskolos“, - teigė S. Minevičius.

Jo teigimu, aktyviai paskolos pradėtos dalyti nuo 2010 m., tačiau pats pakilimas prasidėjo tik šių metų vidury.

DELFI primena, kad Lietuvos bankas praėjusią savaitę uždraudė Nacionalinės kredito unijos veiklą ir sustabdė visas operacijas, trys unijos vadovai įtariami išgrobstę 60 milijonų litų indėlininkų pinigų.