Į įtakingiausių politikų penketuką taip pat pateko buvę valstybės vadovai - kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus ir konservatorius europarlamentaras Vytautas Landsbergis.

Kaip rašo "Veidas", sąrašas sudarytas apklausus Seimo narius, viceministrus, savivaldybių merus, aukščiausio rango valstybės tarnautojus bei didžiųjų verslo organizacijų vadovus.

D.Grybauskaitė įtakingiausiu Lietuvos žmogumi išrenkama ketvirtą kartą iš eilės.

„Manau, kad jos įtakingumo pagrindas yra viešojoje nuomonėje susiformavęs daugumos lūkesčius atitinkantis vaizdinys – tai ta, kuri nubaus kaltus. Tačiau kai D.Grybauskaitė imasi tarpininkauti konservatoriams ir jų Vyriausybei – reitingai krinta“, – komentuoja politologas Lauras Bielinis.

Apklausoje dalyvavę elito atstovai po D.Grybauskaitės didžiausią įtaką priskyrė nueinančios ir ateinančios Vyriausybių premjerams – po prezidentės sąraše eina Andrius Kubilius ir Algirdas Butkevičius.

„A.Kubiliaus įtakos pagrindas sietinas su gerai organizuota partine struktūra. Tai struktūros lyderis. Jei susilpnės partija – susilpnės ir A.Kubiliaus įtaka“, – mano L.Bielinis.

„A.Kubilius yra kitokio charakterio – jis daug žiauresnis už A.Butkevičių, bet jis ir negalėjo būti kitoks, ir galbūt kada nors ateis diena, kai mes dėkosime jam už tą žiaurumą. O A.Butkevičius, jei jam reikėtų kirsti, taip stipriai kirsti jau nesugebėtų“, – papildė politologas Vytautas Dumbliauskas.

Atskirose kategorijose įtakingiausiu verslininku išrinktas Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovas Robertas Dargis, įtakingiausiu Bažnyčios atstovu - kardinolas Audrys Juozas Bačkis, įtakingiausiu valstybės tarnautoju - Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

„Veidas“ sudarė ir įtakingiausių Bažnyčios vadovų, žiniasklaidos atstovų ir visuomenės veikėjų sąrašą. Pirmoje šio sąrašo vietoje atsidūrė kardinolas Audrys Juozas Bačkis. Antras sąraše – „Lietuvos ryto“ televizijos vadovas žurnalistas Edmundas Jakilaitis, trečias - Kauno arkivyskupas, Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas Sigitas Tamkevičius. Septinta sąraše – portalo DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.