Tai BNS patvirtino partijos pirmininko pavaduotojas Romas Jankauskas.

"Absoliučia balsų dauguma partijos pirmininku išrinktas Rolandas Paksas", - BNS sakė jis.

Be to, "tvarkiečiai" patvirtino kandidatus pakartotiniuose rinkimuose vienmandatėse Biržų-Kupiškio, Zarasų-Visagino ir Ukmergės rinkimų apygardose.

R.Jankauskas sakė, jog Biržų-Kupiškio apygardoje dėl Seimo nario mandato varžysis Vytautas Galvonas, Ukmergės - vidaus reikalų ministras Dailius Alfonsas Barakauskas, Zarasų-Visagino - Algimantas Dumbrava.

Kitų metų kovo 3 dieną rinkimai Ukmergės apygardoje vyks mirus čia išrinktam "tvarkiečių" atstovui Juliui Veselkai.

Biržų-Kupiškio bei Zarasų-Visagino apygardose pakartotiniai rinkimai tą pačią dieną rengiami, nes rinkimų rezultatai čia buvo panaikinti dėl pažeidimų.

Partija "Tvarka ir teisingumas" Seimo rinkimuose gavo dešimt vietų parlamente. Kartu su socialdemokratais, Darbo partija bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija suformavę valdančiąją koaliciją "tvarkiečiai" vadovauja Aplinkos ir Vidaus reikalų ministerijoms.

R.Paksas stoja „darbiečių“ pusėn

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas ir dar du „juodosios buhalterijos“ byloje teisiami Seimo nariai turi užtarėjų. Dėl „darbiečių“ teisinės neliečiamybės naikinimo koalicijos partnerės „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariams leista balsuoti laisvai, pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.

Tačiau šeštadienį partijos pirmininku perrinktas R. Paksas stoja V. Uspaskicho pusėn ir siūlo tris įtariamuosius apginti nuo teismo. „Tvarkiečių“ neįtikino Seimo laikinosios komisijos išvados esą Darbo partijos byloje vis dar juntamas stiprus politinės bylos skonis.

„Mums pritrūksta argumentų ir mes galvojam, kad šita byla turi politinės bylos atspalvį. Rekomendacija frakcijos nariams – balsuoti pagal sąžinę, bet su intencija, kad šioj byloj matosi politinis skonis“, – sakė R. Paksas.

Partijos vicepirmininkas Valentinas Mazuronis kalbėjo kiek atsargiau. Pasak jo, kiekvienas frakcijos narys antradienį balsuos kaip nori.

„Mūsų Seimo frakcijos nariai apsispręs kiekvienas asmeniškai. Aš asmeniškai tam visam procese, pradedant nuo Saugumo departamento kažkodėl pradėtos bylos ir per visą tą eigą, matau tam tikrą politinį akcentą. Aš asmeniškai šituose žaidimuose su politiniu atspalviu nedalyvausiu. Tai reiškia, kad jokiuose balsavimuose tais klausimais aš nedalyvausiu“, – kalbėjo V. Mazuronis.

Kritikos iš „Tvarkos ir teisingumo“ lyderių sulaukė ir neliečiamybės naikinimą palaikantys socialdemokratai.

Partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius viešai yra pažadėjęs, kad frakcijos nariai 100 proc. dalyvaus balsavime ir balsuos už imuniteto naikinimą. V. Mazuronio manymu, toks frakcijų susitarimas – politinis žaidimas.

„Jeigu visa frakcija susirenka ir priima politinį sprendimą daryti taip arba kitaip, aš manau, kad tai vėlgi įsivelia tam tikri politiniai požiūriai, politiniai interesai, kiti dalykai“, – sakė „Tvarkos ir teisingumo“ vicepirmininkas.

Trijų „darbiečių“ – V. Uspaskicho, Vytauto Gapšio ir Vitalijos Vonžutaitės – likimas Seimo laikinojoje komisijoje buvo nuspręstas vos vieno balso persvara. Septyni komisijos nariai pasisakė už neliečiamybės naikinimą, penki – prieš ir vienas susilaikė.

Kaltinamųjų „juodosios buhalterijos“ byloje likimas Seime turėtų spręstis antradienį.

R.Paksas: prasideda pats sunkiausias partijos darbas

Pagrindinis prieš kelias dienas patvirtintos Vyriausybės programos akcentas - gerovės valstybė. Būtent gerovės valstybės kūrimas yra vienas iš svarbiausių partijos "Tvarka ir teisingumas" siekių, šeštadienį surengtame partijos kongrese pažymėjo jos pirmininkas europarlamentaras R.Paksas.

"Valstybės valdymo kokybė, verslo laisvė, konkurencingos ekonomikos auginimas, nedarbo bei emigracijos sumažinimas, mokesčių reforma, socialinis teisingumas, korupcijos panaikinimas, inovacijos mokslo srityje, efektyvus valstybės išteklių panaudojimas, nauja nacionalinė idėja ir dvasinis atgimimas - štai tos kertinės idėjos, siekiai ir tikslai, kurie veda link pasiturinčios, visiems vienodai teisingos gerovės valstybės", - savo pranešime, perskaitytame partijos kongrese, teigė R. Paksas.

Trumpai priminęs programines partijos nuostatas - tvarka valstybėje, laisva ir kūrybiška asmenybė, saugus, sveikas ir pasiturintis kaimas, būstas kiekvienam, stabiliai ir pelningai dirbančios smulkiojo ir vidutinio verslo įmonės, visiems prieinama kokybiška sveikatos apsauga ir švietimas, R. Paksas tvirtino, kad "tik šiandien prasideda pats sunkiausias partijos darbas - turint vienokius ar kitokius valdžios instrumentus, įgyvendinti savo programą".

"Šie rinkimai mums suteikė galimybę formuoti valstybės politiką bei įgyvendinti savo siekius. Laukia svarbūs ir neatidėliotini darbai: minimalios algos padidinimas ir darbo jėgos apmokestinimo sumažinimas, konkretūs sprendimai dėl renovacijos valstybės mastu, diskusijos ir tolesni sprendimai dėl naujos atominės elektrinės statybos", - sakė partijos Tvarka ir teisingumas lyderis.

Galvodami apie valstybę, ją kurdami kasdien, kasdien kurdami savo šeimos gerovę, į kiekvieną mintį bei savo sprendimą turime įdėti gerokai daugiau širdies, pabrėžė R. Paksas, baigdamas kalbą kongrese.