Po apie 20 minučių trukusio susitikimo D. Pavalkis iš prezidentės kabineto išėjo nešinas saldainiu.

„Apkalbėjome švietimo problemas, apkalbėjome visokias kylančias problema su pirmininkavimu (Europos Sąjungai – DELFI). Prezidentė pasveikino mane su antru anūku. Įteikė saldainį. Ir viskas“, - rodydamas saldainį žurnalistas sakė „darbietis“.

Politikas teigė turįs daug patirties švietimo ir mokslo sektoriuje. „Esu dėstytojas nuo 1984 m.“, - priminė D. Pavalkis.

Klausiamas, kaip vertina padėtį aukštojo mokslo sistemoje, jis teigė esąs linkęs palaikyti siūlymą dėl studijų įmokų peržiūros.

„Nenorėčiau įsileisti į detaliais diskusijas. Bet noriu pasakyti, kad socialinis tam tikras teisingumas turi būti. Ir, studijų prasme, irgi studentai negali per 0,01 balo skirdamiesi mokėti: vienas moka, kitas nemoka“, - teigė politikas.

Klausiamas, ar buvo kalbamasi angliškai, „darbietis“ nurodė, kad prezidentė nematė tam būtinybės. „Net nekilo tokio reikalo. Aš dirbęs Londone“, - sakė D. Pavalkis.

Ar bus paskirtas ministru, pašnekovas nesiėmė pranašauti.

Kandidatas į švietimo ir mokslo ministrus – medikas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius.

Trečiadienį Prezidentūroje taip pat lankėsi „darbiečių“ kandidatė į socialinės apsaugos ir darbo ministres Algimanta Pabedinskienė. Ji po pokalbio su D. Grybauskaite buvo nekalbi ir nesiėmė prognozuoti, ar jos kandidatūra šalies vadovei priimtina.

Į švietimo ir mokslo ministro postą kandidatuojantis D. Pavalkis dalyvavo pernai vykusiuose savivaldos rinkimuose. Tiesa, ne kaip „darbietis“, o kaip pernai prieš šios partijos prisijungusios Naujosios sąjungos kandidatas. Deklaruodamas turtą už 2010 metus, jis nurodė turįs privalomo registuroti turto už 193,22 tūkst. Lt, vertybinių popierių, juvelyrikos ir meno dirbinių – už beveik 84,44 tūkst. Lt, politiko santaupos – dar 31,18 tūkst. Lt.

Su bendra 306,8 tūkst. Lt suma D. Pavalkis pretenduoja tapti vienu mažiausiai turto užgyvenusių ministrų Algirdo Butkevičiaus Vyriausybėje. Kuklesnį turtą deklaravo tik trys jau paskirti ministrai: socdemė, ūkio ministrė Birutė Vėsaitė (272,45 tūkst. Lt), „darbietis“, žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna (200,7 tūkst. Lt) ir į finansų ministro postą po ketverių metų pertraukos grįžtantis socdemas Rimantas Šadžius (162,18 tūkst. Lt).

Tiesa, kuklią sumą deklaravęs D. Pavalkis gali pasigirti visai neprastu NT sąrašu. Vyriausiosios rinkimų komisijos skelbiamais duomenimis, kandidatas į ministrus turi butą Vilniuje, sklypą Kauno Žaliakalnio rajone bei dar du NT objektus tame pačiame Žaliakalnyje ir Kietoviškėse, Elektrėnų rajone. Šie du objektai deklaracijoje aprašomi kaip „Gyvenamieji namai ar namų dalys, sodo nameliai (statomi ar pastatyti)“.