Ypatinga data pasirinkta ir dėl gražių skaičių, ir dėl tikėjimo jos sėkme

„Turint omenyje, kad tai paprasta savaitės diena viduryje darbo savaitės, tikrai turime kur kas daugiau porų, norinčių susituokti, – net 33. Vasaros metu tokių porų skaičiaus sulaukiame ir paprastomis dienomis, tačiau šaltuoju metų laiku ne savaitgalį tuokiasi vos 3-4, daugiausiai 5 poros. Paprastai paprastą darbo dieną žmonės tuokiasi be didelių iškilmių ir puošnių rūbų. Šiandien gali būti kitaip“, - svarstė Vilniaus savivaldybės civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Ilona Jurgutienė.

Kaip sakė pašnekovė, žmonės, rinkdamiesi šią datą, motyvuodavo, kad jiems tiesiog patinka jos skaičių derinys. Jis labai lengvai atsimenamas, taigi žmonės niekada nepamirš, kada susituokė. Ar jaunavedžiai tiki šių skaičių sėkme, jie darbuotojams neatskleidė.

„Visos datos su vienodais skaičiais yra labai populiarios – 2011 11 11, 2010 10 10 ir pan. Tomis dienomis visada santuokų būna daugiau“, - teigė tarnautoja.

Taip pat daugiau norinčiųjų tuoktis sulaukė ir Kauno savivaldybės Civilinės metrikacijos biuras. Jo vedėjas Kęstutis Ignatavičius sakė, kad trečiadieniais santuokų praktiškai nebūna, o šiandien tuoksis 11 porų.

„Tai visiems įsimenantis skaičių derinys, kuris padės prisiminti vestuvių datą. Aš visada raginu žmones ją atsiminti. Juk santuoka – faktiškai šeimos gimimo diena. Taigi ją visada reikia švęsti, bet žmonės ilgainiui apie tai pamiršta. Toks paprastas skaičių derinys tikrai padės atgaivinti atmintį. Mano manymu, žmonės, kurie nori puoselėti ir saugoti šeimą, pasirinko tinkamą datą santuokai“, - sakė pašnekovas.

Įdomu, kad šią dieną pasirinko šiek tiek vyresni žmonės – 30-40-mečiai. „Jaunimas tradiciškai renkasi savaitgalį, kad turėtų galimybę per vestuves pašėlti, o šie žmonės jau sąmoningai planuoja, projektuoja, galbūt pasitelkia ir įvairius prietarus, palinkėjimus, astrologiją, feng shui ir pan. Manau, kad ir dainininkė Džordana Butkutė savo tuoktuvėms šią dieną pasirinko būtent dėl skaičių kombinacijos“, - svarstė K. Ignatavičius.

Besilaukiančioms moterims buvo įdomesnė pernai metų lapkričio 11-oji

O štai gimdymo namai nesulaukė gimdyti norinčių moterų antplūdžio. „ Mes vakar specialiai pasižiūrėjome, kiek laukia planinių gimdymų ir buvo nustebinti, kad numatytas vos vienas Cezario pjūvis. Paprastai per dieną tiek jų ir būna – 1-2. Taigi šiemet mūsų niekas nieko neprašė – nei Cezario pjūvio, nei padėti išnešioti iki šios dienos. Vienai moteriai buvo prognozuojama gimdymo diena apie šią datą, specialiai jos klausiau jos, ar nenorinti gimdyti gruodžio 12 d., bet ji sakė, kad jai nesvarbu. Moteris pagimdė keliomis dienomis anksčiau. Šiandien nuo vidurnakčio iki 10 val. pas mus kol kas gimė 4 kūdikiai. Pernai lapkričio 11 d. sulaukėme daug didesnio ažiotažo“, - pasakojo Vilniaus gimdymo namų direktorė Kornelija Mačiulienė.

Medikės teigimu, pernai skaičių su vienuoliktukais kombinacijos savo kūdikio gimimo datai troško ne viena moteris.

„Kai aiškiai žinojome, kad pati moteris nepagimdys, ji rizikavo ir laukė būtent šios datos. Tačiau yra paprasta taisyklė – gamtą sunku pakoreguoti. Nemažai moterų, kurios labai norėjo pagimdyti 11-tą dieną pagimdė 7-tą ar 8-tą. Visada taip yra – jei tik moteris labai nori, vis apie tai galvoja, išsiskiria endorfinai ir prasideda gimdymas. Pernai labiau pasisekė toms, kurios buvo nieko prieš pagimdyti tą dieną, bet iš esmės atsidavė likimui – kaip bus, taip. Jos elgėsi racionaliai, konstruktyviai, o ne emocingai, ir visos sėkmingai pagimdė 11-tą dieną“, - sakė K. Mačiulienė.

Vilniaus miesto klinikinės ligoninės medikai taip pat nesulaukė norinčiųjų gimdyti specialiai gruodžio 12 d. „Gal žmonės darosi protingesni, jau taip nebetiki prietarais ir skaičiais, o nori, kad viskas vyktų natūraliai, atsiduoda gamtos ir Dievo valiai“, - svarstė ligoninės atstovė Eugenija Kostinienė.