V. Muntianas teigė, kad dirbdamas su V. Uspaskichu iš jo girdėjo vien melą – apie verslą, politinę veiklą, finansavimą, netgi apie asmeninį gyvenimą. „(...) Tiesos apie tą veiklą tenai nebuvo sakoma, buvo sakoma, ką jis norėjo pateikti. Aš, tarkim, žinau tiksliai, kad jis man melavo praktiškai apie viską, dėl ko mes kalbėjome, dėl ko mes tarėmės, visą tą mūsų bendradarbiavimo laikotarpį jis melavo, (...) melavo apie viską, - apie verslą, apie politinę veiklą, apie finansavimą, apie asmeninį gyvenimą melavo“, - teigė V. Muntianas.

Pasak jo, apie V. Uspaskicho melagystes jam tapus Seimo pirmininku informavo Artūras Paulauskas. Paklaustas, kaip taip atsitiko, kad tas pats A. Paulauskas šiuo metu yra Darbo partijos sąrašuose, V. Muntianas tai pavadino prisitaikymu, kuris labai dažnas politikoje.

Atsakydamas į klausimą apie Darbo partijos narius Vytautą Gabšį, Loretą Graužinienę, Kęstutį Daukšį ir Virginiją Baltraitienę, V. Muntianas sakė manantis, kad būtent šitie žmonės, net jei ir turi savo nuomonę, jos neišsako, nes Darbo partijoje yra viena nuomonė ir ji yra Viktoro Uspaskicho.

Klausiamas ką mano apie krūvą V. Uspaskicho pasiūlytų žmonių į Kultūros ministro postą, V. Muntianas teigė įžvelgiantis nekompetenciją. „Aš įsivaizduoju būtų labai kvaila daryti visa tai specialiai visų akivaizdoje. Tai yra akivaizdus nekompetencijos pavyzdys“, - sakė jis.

Pasak jo, paskirtajam premjerui Algirdui Butkevičiui nepasiduoti V. Uspaskicho įtakai gali padėti socialdemokratų partija, kuri yra „pakankamai stipri“. V. Muntianas taip pat pareiškė, kad Darbo partijai partijos pavadinimas yra per doras ir jis ją vadinantis politine sekta, kurioje visi tarnauja vienam politiniam lyderiui.

Paklaustas, ar V. Uspaskichas galėtų tapti Lietuvos ministru pirmininku, V. Muntianas teigė, kad „mes netoli to buvome ir netoli esame“.