Pagal ją, V.Andriukaitis per ketverius metus Seimo salėje kalbėjo 2131 kartą. Daugiausia - 347 kartus - jis pasisakė dėl posėdžių vedimo tvarkos, tačiau parlamentaras taip pat klausė, išsakė argumentus "už" arba "prieš", replikavo, pristatė projektus.

Kiti Seimo nariai pagal kalbėjimo skaičių gerokai atsilieka nuo socialdemokrato. Antrą vietą sąrašo viršuje užimantis "darbietis" Kęstutis Daukšys pasisakė 1537 kartus, trečioje vietoje likęs socialdemokratas Algirdas Sysas - 1140 kartų.

"Seimo nariai per plenarinius posėdžius kalba priklausomai nuo jų pasirengimo darbui, patirties, įvykių logikos. Pirmą kadenciją Seime dirbančiam politikui sudėtingiau, o aš esu dirbęs įvairiose srityse, mano patirtis, turima atmintis turi būti panaudojama", - BNS sakė V.Andriukaitis.

Jo teigimu, daugiausia pasisakymų dėl posėdžių vedimo tvarkos būta dėl to, kad tai svarbi teisinė procedūra, jo pasiūlymais, kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje, posėdžio pirmininkai dažnai pasinaudodavę.

Pasak V.Andriukaičio, reikėtų skaičiuoti ne kalbų kiekį, o žiūrėti jų turinį, nes būtent tai ir yra parlamentinis darbas.

"Toks darbas yra labai rezultatyvus, tik reikia nuosekliai, logiškai dalyvauti sesijose", - kalbėjo politikas.

Tuo metu tyliausi Seimo posėdžiuose buvo su Tautos prisikėlimo partija atėję ir pirmą kadenciją dirbę Aleksandras Sacharukas, Zita Užlytė bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Michalas Mackevičius. Juos per ketverius metus kalbant viešai plenarinių posėdžių salėje buvo galima išgirsti 13-15 kartų.

"Nemėgstu tuščiai kalbėti", - BNS paaiškino M.Mackevičius.

Jo teigimu, argumentai išsakomi ir sprendimai priimami per komitetų posėdžius, o ne Seimo salėje.

"Aš nekalbėsiu dėl statistikos. Man tai atrodo nesąmonė. Nebus taip, kad Seimo salėje dėl kieno nors kalbų pakeisčiau savo nuomonę", - sakė M.Mackevičius.

Kai kurias kolegų kalbas jis net palygino su humoro laidos "Dviračio šou" personažų kalbomis.

Tuo metu dažniausiai Seimo salėje balsavo ne kalbiausieji, o kiti parlamentarai. Tarp tokių pirmauja konservatorius K.Kuzminskas, 9781 kartą spaudęs balsavimo mygtuką. Jo partijos kolegos Pranas Žeimys balsavo 9638 kartus, Petras Luomanas - 9379 kartus. Buvęs Tautos prisikėlimo partijos atstovas vėliau tapęs liberalcentristu Antanas Nedzinskas dalyvavo balsuojant 9186 kartus.

"Nepraleidau nė vieno Seimo posėdžio. Nebuvau komandiruotėse užsienyje, nesirgau", - savo aktyvumą balsuojant BNS paaiškino K.Kuzminskas.

Jis pabrėžė esąs griežto Seimo posėdžių lankymo šalininkas ir teigė palaikąs idėją sugriežtinti Seimo statutą šiuo atžvilgiu.

"Visą darbo dieną turi būti darbo vietoje (...) Manau, reikia būti salėje, diskutuoti, apsispręsti ir balsuoti", - sakė jis.

Tarp ketverius metus Seime dirbusiųjų ir mažiausiai balsavusiųjų yra susisiekimo ministro pareigas visą kadenciją ėjęs liberalas Eligijus Masiulis (2325 kartai), su Tautos prisikėlimo partija išrinktas į Liberalų ir centro sąjungą perėjęs Vincas Babilius (2910), kurį laiką Sveikatos apsaugos ministerijai vadovavęs liberalcentristas Raimondas Šukys (2990).

Dešimtasis Seimas į pirmą posėdį susirinko 2008 metų lapkričio 17 dieną, darbą baigė 2012 metų lapkričio 13 dieną.