Vilnius Kalėdų pradžią paskelbė 17 val. Katedros aikštėje įžiebdamas pagrindinę šalies eglę, kuri šįmet didžiausia ir aukščiausia Baltijos valstybėse.

Kartu įžiebtas ir šventinis miesto gatvių apšvietimas – sušvito Gedimino prospektas, šviesos elementų instaliacija Rotušės aikštėje.

25 metrų aukščio žaliaskarę kartu su nykštukais įžiebė sostinės meras Artūras Zuokas.

Net už penkiaaukštį namą didesnė konstrukcinė sostinės Kalėdų eglė puošta Zarasų miškuose išaugintomis gyvomis eglių šakomis bei moderniomis šviečiančiomis instaliacijomis: burbulais, girliandomis, šviesos elementais. Gigantiška eglė elektros energijos sunaudoja tik tiek, kiek dulkių siurblys ar du arbatinukai: jos naudojama galia – tik 2,8 kW.

Per eglės įžiebimo šventę susirinkusieji išvydo pasaulyje dar niekur neregėtą, moderniausiomis technologijomis sukurtą Kalėdų senį. Jis švenčių laikotarpiu gyvens Katedros varpinės bokšte. Vaikai galėjo su seneliu pabendrauti, taip pat dalyvauti jo organizuojamame spontaniškame masiniame šokyje (flashmob'e), į kurį buvo įtraukti visi susirinkusieji Katedros aikštėje.

Gruodžio 25-30 dienomis nustatytu laiku vaikai ir suaugusieji su Kalėdų seneliu kviečiami pasidalinti savo svajonėmis, pasilinksminti ir patirti išskirtines emocijas.


Kaip Vilnius pasiruošęs švęsti Kalėdas, galite paskaityti čia.

Kalėdų pradžią šį šeštadienį nusprendė paskelbti ir kiti Lietuvos miestai. Kaune sužibs auksu žvilganti Kalėdų eglė, Klaipėdoje eglės įžiebimo šventę papuoš įspūdingi dailininko Anatolijaus Klemencovo sukurti pasakos „Spragtukas“ aštuoni personažai.

Kaune įžiebta auksu tviskanti Šv.Kalėdų eglė

Klaipėdos Teatro aikštėje įžiebta Kalėdų eglė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (521)