Pirmadienį posėdis planuojamas 14 val., į posėdį bus kviečiami prokurorai. Trečiadienį posėdis vyks 16 val., jame dalyvaus kaltinamieji Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje - „darbiečių“ pirmininkas V. Uspaskichas, vicepirmininkas V. Gapšys bei buvusi partijos centrinės būstinės vadovė V. Vonžutaitė.

Trečias posėdis vyks penktadienį 9 val., o po to komisija planuoja pereiti prie išvadų formulavimo.

Komisija, kurioje daugumą sudaro naujos valdančiosios koalicijos atstovai, nutarė, kad posėdžiai bus uždari, tačiau apie juos informaciją galės teikti komisijos pirmininkas, „tvarkietis“ Andrius Mazuronis.

Kaip žinoma, laikinosios tyrimo komisijos vadovu ir jo pavaduotoju netikėtai buvo išrinkti valdančiosios koalicijos, kuriai priklauso ir Darbo partija, atstovai: pirmininku išrinktas „tvarkietis“ A. Mazuronis, vicepirmininku – Darbo partijos atstovas Artūras Paulauskas.

Darbo partija į komisiją taip pat delegavo Šarūną Birutį ir Valentiną Bukauską, Lenkų rinkimų akcija – Vandą Kravčionok, socialdemokratai – Artūrą Skardžių, Darių Petrošių ir Rimantę Šalaševičiūtę, konservatoriai – Arvydą Anušauską, Kęstutį Masiulį ir Stasį Šedbarą. Liberalų sąjudžiui komisijoje atstovaus Remigijus Šimašius, „Drąsos keliui“ - Jonas Varkala.

Konservatorių atstovai siekė, kad laikinosios komisijos darbas būtų uždaras tik tais atvejais, kai posėdyje svarstoma riboto naudojimo ar slapta informacija, tačiau valdančiųjų atstovai tokias iniciatyvas atmetė. Komisija nusprendė, kad posėdžių turinį galės komentuoti tik pirmininkas A. Mazuronis.

Dėl šios priežasties iškart po pirmojo laikinosios komisijos posėdžio kilo konfliktas tarp konservatoriaus Kęstučio Masiulio ir socialdemokrato, buvusio socialliberalo Artūro Skardžiaus – pastarasis pasipiktino, kad K. Masiulis komentavo žiniasklaidai norėjęs atvirų posėdžių ir svarstė, kad uždaruose posėdžiuose rasis galimybė vilkinti teisinio imuniteto panaikinimo procesą.

A. Skardžius ėmė piktintis, kad komisija ką tik pasitvirtino reglamentą, kuris teigia, kad komisijos veiklą komentuoja tik pirmininkas, o K. Masiulis jau reiškia savo nuomonę viešai.

„Jis pažeidinėja reglamentą, aš niekaip nesuprantu. Jau iš pirmo posėdžio. Aš galvoju, kad Etikos ir procedūrų komisija turėtų įvertinti, nes ką tik patvirtinom reglamentą, kad gali komentuoti tik pirmininkas. O gerbiamas Kęstutis iš to daro šou“, - K. Masiuliui dėstant savo nuomonę ėmė burbėti A. Skardžius.

„Aš laisvas vertinti bet ką ir bet kada“, - atkirto K. Masiulis.

„Matote, iš tikro yra didžiulis noras viską įvilkti į tokį maišą, kad mes tylėtume, nieko nepasakytume, kad visuomenė nežinotų, kas dedasi“, - pridūrė konservatorius.

Komisija darbą turėtų pabaigti iki gruodžio 21 d.