„Lapkričio 20 d. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas patenkino prokuroro kasacinį skundą ir panaikino Vilniaus m. 1-ojo apylinkės teismo bei apeliacine tvarka baudžiamąją bylą nagrinėjusio Vilniaus apygardos teismo sprendimų dalis, kuriose Audrius Butkevičius ir Gintaras Kazakas buvo išteisinti dėl kaltinimų 2008 metais papirkus Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narį Vidą Urbonavičių ir nutarė bylą perduoti iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka“, - informuoja STT.

Šioje STT Vilniaus valdybos pareigūnų tirtoje baudžiamojoje byloje Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo nuosprendžiu G. Kazakas buvo pripažintas kaltu dėl to, kad 2007 m. rugsėjo 28 d. jis pasiūlė ir pažadėjo Vilniaus m. tarybos nariui V. Urbonavičiui 10 000 litų kyšį už tai, kad šis paveiktų Vilniaus m. savivaldybės tarybos ir Privatizavimo komisijos narę Birutę Galinienę, kad ji, sprendžiant Privatizavimo komisijoje klausimą dėl bendrovės „Lazdynų būstas“ akcijų pirkimo ir pardavimo sutarties projekto patvirtinimo, balsuotų už šios sutarties patvirtinimą. G. Kazakas taip pat nuteistas už tai, kad 2008 m. sausį pasiūlė, pažadėjo ir perdavė V. Urbonavičiui 10 000 Lt kyšį už tai, kad šis paveiktų B. Galinienę už bendrovei „Corpomanagement“ palankų sprendimą atleidžiant ją nuo daugiau kaip 2 milijonų litų delspinigių mokėjimo.

Nors minėtoje baudžiamojoje byloje buvo surinkta duomenų, kad 2007 m. rugpjūčio mėnesio pabaigoje G. Kazakas ir A. Butkevičius siekė, kad V. Urbonavičius per slaptą balsavimą dėl bendrovės „Vilniaus pramogų parkas“ vykdymo priežiūros komisijos pirmininko skyrimo palaikytų tam tikrą kandidatūrą ir už tai V. Urbonavičiui perdavė 5 tūkst. litų, t. y. papirko valstybės tarnautoją, pastarieji buvo išteisinti.

Taip pat G. Kazakas buvo išteisintas dėl kaltinimų 2008 m. kovo mėnesį pasiūlius V. Urbonavičiui 150 tūkst. litų kyšį ir perdavus kyšio dalį – 50 tūkst. litų už pastarojo perėjimą į jo vadovaujamą frakciją Vilniaus miesto savivaldybės taryboje.