Originaliai kelti pokylį nusprendė klaipėdiečiai: valdininkai tiesiogine šio žodžio prasme gruodžio 21-ąją švęs gatvėje, ir ne bet kokioje, o buvusioje trumpiausioje senamiesčio Žaibo gatvėje, kuri dabar virtusi jaukiu kiemeliu.

Uostamiesčio savivaldybės administracijos darbuotojai kasmet per žiemos šventes susirenka į būrį ir linksminasi įvairiausiose vietose: nuo pajūrio kempingo iki koncertų salės, paveikslų galerijos.

Šiemet nuspręsta fiestą perkelti į Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKC) kiemelį, apsuptą fachverkinių pastatų. Šis akmenimis grįstas kiemelis senuosiuose žemėlapiuose yra pažymėtas kaip Žaibo gatvė.

Pasak uostamiesčio merijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėjos Rimos Beinoravičienės, šventės metu bus prašoma paisyti aprangos kodo ir parinktos temos - tarpukario, kai Lietuvą valdė prezidentas Antanas Smetona.

"Bus prašoma atvykti su kokia nors retro stiliaus detale, akcentu, darbuotojai vienam vakarui taps buvusios trumpiausios miesto gatvės gyventojais. Siūlysime šventėje norintiems dalyvauti darbuotojams, kurių merijoje per 380, susimokėti po 30 litų. Kiemelio ir KKC patalpų nuomotis nereikės, nes tai - savivaldybės valdos, pinigai bus renkami už greta esančio baro patiekiamą maistą, aptarnavimą, renginio vedimą, bus kūrenami ir laužai statinėse", - teigė ji.

Palangos merijos darbuotojai šiemet taip pat švęs, tačiau dar nėra apsisprendę kur. "Rezervavome keletą vietų, dar buvo laisvų, suspėjome. Dabar kuriama programa. Bus dviejų dalių pokylis: per oficialiąją miesto kurorto valdžia apdovanos geriausius metų darbuotojus, projektus, o vėliau bus įteikiamos ir linksmos nominacijos. Merijoje dirba apie 100 žmonių ir jie noriai dalyvauja tokiuose kalėdiniuose žiburėliuose", - LŽ sakė Palangos miesto savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė.