Už susirašinėjimą socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame L. Ulevičius teiravos V. Gapšio apie galimybes konsultuoti Aplinkos ministeriją ir prie naujos Vyriausybės, VRK nariui gresia bauda. VTEK nutarė kreiptis į teismą dėl L. Ulevičiaus galimai padaryto pažeidimo.

VTEK skelbia nutarusi „už Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo draudžiamųjų ir įpareigojančių nuostatų nevykdymą surašyti Liutaurui Ulevičiui administracinio teisės pažeidimo protokolą ir kreiptis į teismą dėl šio asmens patraukimo administracinėn atsakomybėn“.

L. Ulevičių administracinėn atsakomybėn etikos sargai nori patraukti pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnį, kuris numato, kad už tokio pobūdžio pažeidimus gresia bauda nuo 500 iki 1000 Lt.

VRK narį etikos sargams apskundė pats V. Gapšys. Jis L. Ulevičių taip pat apskundė prokurorams ir Valstybės saugumo departamentui.

Beje, VTEK konstatavo, kad L. Ulevičius padarė dvigubą pažeidimą. Etikos sargų nuomone, VRK narys turėjo nusišalinti nuo visų klausimų, susijusių su V. Gapšiu, svarstymo. To nepadaręs, VTEK nuomone, jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

L.Ulevičius: skundžiasi kaltinamasis, nagrinėja nuo policijos bėgantys pareigūnai

Pats L. Ulevičius savo nuomonę apie VTEK sprendimą paskelbė viešai. Jis primena, kad V. Gapšys yra kaltinamasis Darbo partijos byloje, o vienas naujųjų VTEK narių tuoj po savo paskyrimo įkliuvo policijos pareigūnams.

„Darbo VRK metu laikiausi principingos pozicijos dėl balsų pirkimo, todėl mane ir skundžia sukčiavimu kaltinamas politikas, o jo skundą nagrinėja nuo policininkų bėgiojantys pareigūnai. Kas nors tikėtųsi objektyvaus ir išsamaus aplinkybių išnagrinėjimo sprendimo? Tuo pat metu VRK pirmininkas atvirai pripažįsta, kad balsų pirkimas – jau organizuotas verslas, tačiau jokių veiksmų tam užkirsti nesiėmė ir nesiima. Klausimas, ar imdamasis visų priemonių ir, siekdamas sumažinti balsų pirkimą II ture, peržengiau ribas, neturi esminės įtakos, nes žymiai didesnė blogybė, kai 2012-ųjų Nupirktas Seimas stoja į gretą su 1940-ųjų metų Liaudies ar 1717-ųjų Nebyliuoju“, - „Facebook“ paskelbtame įraše teigia L. Ulevičius.