„Turiu pasakyti, kad ir prezidentė iš anksto pasakė, kad iš kandidatų į ministrus bus reikalaujama mokėti anglų kalbą. Mes į šį reikalavimą atsižvelgsime“, - teigė A. Butkevičius.

Pats A. Butkevičius teigia mokantis anglų ir rusų kalbas.

Socialdemokratų vadovas taip pat gyrė dabartinę finansų ministrę Ingridą Šimonytę už protą, tačiau teigė, kad nauja valdančioji dauguma išsivers su savo turimais specialistais.

„Neabejoju, kad I. Šimonytė protinga, nes man pradėjus dirbti 2004 m. finansų ministru, antrąją darbo dieną ją paskyriau į ministerijos sekretoriaus pareigas. Tačiau mes turime savo finansinę programą, kurią, manome, sėkmingai įgyvendinsime su mūsų turimais specialistais“, - teigė politikas, atsakydamas į skaitytojo klausimą, ar negalėtų dabartinė ministrė I. Šimonytė toliau eiti šias pareigas – esą svarbu, kad ji veikia Lietuvos interesų labui.

Atsakydamas į skaitytojo prašymą neparduoti Lietuvos Rusijai, socialdemokratų lyderis linkėjo nesirgti rusofobija bei aiškino, kad jo tikslas dirbti Lietuvai.

Klausiamas, ar socialdemokratai liks koalicijoje, jeigu bus įrodyta Darbo partijos kaltė „juodosios buhalterijos“ byloje, A. Butkevičius tiesiai į klausimą neatsakė – jo nuomone, reikia palaukti, kol baigsis teismas, tuomet ir priimti politinius sprendimus.

Politiko skaitytojai teiravosi ir apie koaliciją su Lietuvos lenkų rinkimų akcija, vadovaujamą Valdemaro Tomaševskio. Paklaustas, ar lietuvių kalboje atsiras raidė „w“, socialdemokratas teigė, jog šis klausimas derybose nebuvo aptariamas. Jo teigimu, lenkai per derybas nekalbėjo nei apie mokyklų finansavimą, nei apie vardų ir pavardžių rašybą asmens dokumentuose, nei kokius kitus reikalavimus tautiniu pagrindu.

„Mes su Lenkų rinkimų akcija pradėjome pokalbį nuo programinių nuostatų, jie susitikime pateikė savo programines nuostatas, kurias norėtų įtraukti į būsimą ruošiamą Vyriausybės programą. Šiuose pasiūlymuose nėra kalbama apie jūsų minėtą mokyklų finansavimą, pavardžių rašymą ir kažkokius kitus išskirtinius reikalavimus tautiniu pagrindu“, - sakė politikas.

A. Butkevičius pakartojo, kad rems suskystintų gamtinių dujų terminalo statybą, bet laikosi nuomonės, jog esamas Visagino atominės elektrinės (VAE) projektas Lietuvai nebus naudingas.

„Dėl energetinių projektų mūzų pozicija nuo dabartinės Vyriausybės skiriasi tik dėl Visagino AE statybos. Mūsų pozicija: šis Visagino AE projektas Lietuvai nebus naudingas“, - sakė A. Butkevičius.