Konstitucinis Teismas, pažiūrėjęs DELFI, kur tik yra paminėta vieną kartą Pinskaus pavardė, iš DELFI priima tokius sprendimus... Viršūnė“, – interviu „Žinių radijui“ sakė J. Pinskus.

Vilniaus vicemeras taip pat nerišliai bandė paaiškinti, iš kur ir kiek pinigų jie su žmona Živile Pinskuviene gavo rinkimams.

„Mūsų yra šeimos biudžetas: yra Živilės Pinskuvienės, reiškia, rinkimų sąskaita ir mano. (…) Jūs puikiai žinot, kad galima finansuot savo rinkimų kampaniją... Juridiniam asmenim jau nebegalima remt. Gali finansuot tiktai pats iš savo lėšų arba gali padėt partija. Taškas. (…) Dabar negaliu pasakyt, žinokit, reikėtų tiksliai susėst. Aš esu dar, žinau, kad dar esu skolingas apie 10 tūkstančių ir mes sekančią savaitę galvojam su buhaltere uždaryt, suskaičiuot visus...“ – kalbėjo J. Pinskus.

Paklausus, ar Pinskai neskaičiuoja pinigų, Vilniaus vicemeras atsakė, kad skaičiuoja, bet tikslių išlaidų rinkimams negalėjo nurodyti. „Aš sakau, kad mes suskaičiuosim, aš nenoriu tiesiog jums meluot. Apytiksliai galima sakyt apie 30 tūkstančių“, – sumą įvardijo J. Pinskus.

Vis dėlto kas rinkimams išleido daugiau, pats J. Pinskus ar jo žmona, Darbo partijos narys teigė nesidomėjęs.

Priminus, kad Ž. Pinskuvienė Vyriausiajai rinkimų komisijai nurodė per metus uždirbusi vos 4907,78 litus, J. Pinskus teigė, kad pinigai iš tikrųjų yra labai svarbūs jų šeimai. „Mes juos skaičiuojam, tuos pinigus, o šitam puslapy nėra parašyta, kad žmona dirbo per tuos metus tik porą mėnesių“, – „Žinių radijui“ teisinosi J. Pinskus.

Visą interviu su J. Pinskumi galite rasti čia.