R. Adomavičius teisme bando įrodyti, kad nuo visų pareigų Vilniaus savivaldybėje jis yra nušalintas neteisėtai.

„Skundėm apskritai nušalinimą nuo pareigų, kaip perteklinę priemonę, kadangi aš pats jau spalio 3 dieną asmeniškai parašiau pareiškimą ir paprašiau mero, o 17 dieną Savivaldybės Taryba tai padarė - nušalino mane nuo visų, susijusių su įtarimu, pareigų. Atskiras aspektas šito skundo yra tai, kad buvau nušalintas nuo Tarybos nario pareigų, kurios nėra susijusios su pareikštais įtarimais ir niekaip negali būti susijusios“, - sakė R. Adomavičius.

Kai tik jam buvo pateikti įtarimai kyšio ėmimu, Savivaldybėje buvo pradėta rengti interpeliacija. Tačiau po Seimo rinkimų ji žlugo.

„Tvarkos ir teisingumo frakcija iš pradžių žadėjo prisijungti, bet vėliau prasidėjus nacionalinės koalicijos formavimui savo poziciją šiek tiek pakeitė, motyvuodama tuo, kad neva Romas Adomavičius yra suspenduotas teismo sprendimu nuo pareigų vykdymo. Ir iniciatyvą interpeliacijai mato kaip perteklinę“, - sakė konservatorių frakcijos seniūnas Valdas Benkunskas.

Tvarkiečiai tikisi iš situacijos išsisukti tiesiog palaukę, kol pasibaigs teismai.

„Du mėnesius pono Adomavičiaus nėra ir jis nedirba, tad be abejo, reikės laukti. Po tų dviejų mėnesių mes galvosime, jeigu įtarimai pasiteisins ir teismas priims sprendimą galutinį, kad jo neišteisina, matomai, kad jis ir nebus grąžintas, nereikės ir interpeliacijos“, - svarstė Partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos seniūnas Bronius Cicėnas.

Tuo metu nuo pareigų Savivaldybėje nušalintas R. Adomavičius lyg niekur nieko vaikšto į Tarybos posėdžius.

„Penktadienį buvo išvažiuojamasis Tarybos posėdis. Ir aš labai nustebau, nes ponas Romas Adomavičius į jį atvyko vienas pirmųjų. Kiek iš žiniasklaidos žinau, tai jis negalėjo dalyvauti, jo, kaip Tarybos nario, teisės suspenduotos. Trečiadienį vykusiame Tarybos posėdyje jis dėl tos priežasties ir nepasirodė“, - tikino Tarybos narys konservatorius Vidas Urbonavičius.

R. Adomavičius įtariamas žadėjęs paveikti „Vilniaus vandenų“ vadovą Valentiną Miltienį, kuris turėjo padėti vienai bendrovei laimėti viešąjį pirkimą dėl vandentiekio ir nuotekų tinklų naujos statybos bei renovacijos Trakų Vokėje. Manoma, kad R. Adomavičius iš buvusio „Vilniaus vandenų“ vadovo Dariaus Norkaus tam gavo 40 tūkst. litų.