Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Arvydo Anušausko tvirtinimu, elektroninio ir įprasto pašto dėžutes pripildantys grasinimai paprastai būna abstraktūs, kai net ne visada įmanoma suprasti, ką žmogus tuo nori pasakyti. "Į pareiškimus, kad kažkas kada nors nutiks, niekada nereaguoju, nors jie būna nemalonūs, su įvairiomis užuominomis į detales ar šeimos narius, artimuosius", - dienraščiui sakė konservatorius.

Seimo NSGK pirmininko pavaduotojas liberalcentristas Vytautas Bogušis tikino, kad nuo tokių išpuolių yra pajėgus apsiginti pats. "Būna, kad gatvėje puola į atlapus. Būna, jog aprėkia, gąsdina, kad sumuš. Kartą labai šlykštaus turinio laišką radau priklijuotą ant durų. Jį net išsaugojau. Tačiau tai laikau buitiniu chuliganizmu", - sakė parlamentaras.

Liberalų sąjūdžio atstovė Dalia Kuodytė prisiminė grasinimo "nudėti" sulaukusi dėl darbo komisijoje, kuri aiškinosi Kauno žudynių aplinkybes. "Tai buvo akivaizdus grasinimas, dar ir dabar turiu išsaugojusi tą žinutę. Būna, kad žmonėms tiesiog nesiseka, jie nori išsikeikti, tada įžeidinėja, tačiau į tai kreipti dėmesį yra beprasmiška. Toks darbas", - svarstė Seimo narė.

Socialdemokratas Algirdas Sysas dienraščiui teigė, kad grasinimai per keturias kadencijas Seime tapo įprasta rutinos dalimi. "Ir elektroniniu, ir paprastu paštu gaunu įvairiausių laiškų, kuriuose išdeda į šuns dienas, pasirašo "mūsų daug", žada susidoroti. Į tai dėmesio seniai nebekreipiu, bet keletą egzempliorių prisiminimui esu išsaugojęs. Tai nutinka, kai užkabini vieną ar kitą dalyką, kuris Lietuvoje yra tabu, bet čia sukasi dideli pinigai", - dėstė parlamentaras.