A. Baukutė nekomentuoja

Prieš ketverius metus Arūnas Valinskas su Tautos prisikėlimo partija į Seimą atvedė iki tol nieko bendro su politika neturėjusių žmonių būrį: Donaldą Meiželytę, Astą Baukutę, Antaną Nedzinską, Ligitą Kernagį, Ingą Valinskienę. Kaip ir pats vedlys, jie iki to laiko buvo geriausiai žinomi kaip pramogų verslo žmonės televizijos žiūrovams ir bulvarinės spaudos gerbėjams.

Tautos prisikėlimo partijos nariai per Seimo kadenciją išsibarstė po įvairias frakcijas, tačiau šiemet su kitų partijų vėliavomis vėl bandę patekti į Seimą arba, kaip kai kurie sako, didžiausią Lietuvos šou, patyrė fiasko.

Ką buvę šou pasaulio atstovai veiks, palikę Seimą, ne visi buvo linkę kalbėti.

„Aiškaus atsakymo nėra. Niekur neskubu. Variantų yra, bet nuo politikos nenutolsiu, – teigė 31 metų Antanas Nedzinskas. – Grįžimas į šou? Bus matyti, bet apie tai negalvoju, nes dar ne ten mintys.“

Dar labiau nebuvo linkusi šia tema bendrauti Asta Baukutė. Klaipėdoje gimusios 42 metų Lietuvos teatro ir televizijos aktorės emocijos nebuvo džiugios.

„Nieko nekomentuosiu. Nieko. Visiškai nieko. Turiu teisę. Nenoriu nieko. Jau nebūsiu taikinys, – kategoriškai buvo nusiteikusi A.Baukutė. – Buvau supervieša, noriu būti ne vieša. Sakau be pykčio, bet niekam nekomentuosiu. Kiekvienas žmogus turi planų.“

Donalda pasiilgs darbo audito komitete

37 metų Šilutėje gimusi Donalda Meiželytė buvo pakiliai nusiteikusi, o išgirdusi klausimą apie planus po Seimo, nusijuokė.

„Dalyvausiu televizijos projektuose. Jau gruodį turiu užsakymų vesti renginius, dainuoti koncertuose, turiu pasiūlymą dirbti radijo stotyje. Tiesa, kol neprisiekė naujas Seimas, negaliu pasirašyti kontraktų, todėl raštiško atsakymo niekam nedaviau.“

Pasiteiravus, ar dabar sulaukia daugiausia pasiūlymų per visą savo karjerą, Donalda neslėpė, kad jų visada turėjo. Kontraktui pasirašyti didžiausios įtakos jai turės ne pinigai, o motyvacija.

„Pinigai – tik priemonė idėjoms įgyvendinti“, – pridūrė moteris.

Turbūt ji jau pasiilgo šou? Donalda neslėpė, kad ji nebuvo palikusi televizijos, dainuodavo bendruomenės šventėse.

„Buvau graibstoma, nes tai dariau nemokamai. Tiesa, trūkdavo laiko“, – neneigė D.Meiželytė.

Išėjusi iš Seimo turbūt pasiilgs šiltos vietelės? D.Meiželytė tikina, kad ta vietelė yra šalta, nes būti viešu asmeniu labai nelengva: „Pasiskųsti negali. O teismams reikia pinigų, laiko, energijos.“

Ji vis dėlto pasiilgs Seimo – darbo Audito komitete.

Keisis ir jo aprangos kodas: per ketverių metų kadenciją Seime Donalda išmetė bent aštuonias nutįsusias palaidines.

„Įprastai laisvalaikiu vilkėdavau džemperiais ir mūvėjau džinsais. Lyginamų marškinių nepasiilgsiu, o juodą kostiumėlį, baltus marškinius dabar vilkėsiu tik oficialiomis progomis.“

L. Kernagis grįžtų į šou

„Planai gražūs, – nusijuokė 49 metų Ramygaloje gimęs buvęs televizijos laidų vedėjas, dainininkas Ligitas Kernagis. – Verslas, politika. Ar tai suderinama? Tai bus nematomoji politikos pusė. Bendravimas su tauta pajamų neneša. Šeimą reikės už kažką išlaikyti.“

Ligitas neslėpė, kad per ketverius metus jau įprato prie kostiumo, todėl juo dažnai vilkės ir išėjęs iš Seimo.

„Scenoje taip pat vilkėsiu kostiumu. Na, ne tik kalbėsiu apie gyvenimą, politiką, bet ir padainuosiu, nes vien tik kalbos žmonėms neįdomu“, – įsitikinęs L.Kernagis.

Bet vien tik prie dainavimo jis jau negrįš, nors Seime per savo kadenciją įrašė kelias naujas dainas.

Kaip atsakytų į klausimą, ar pasiilgo šou pasaulio?

„Ranką pridėjęs prie širdies galiu pasakyti, kad didesnio šou nei Seime aš dar nemačiau, – tikino L.Kernagis. – Tie šoumenai, kurie atėjo į politiką praėjusią kadenciją, neprilygsta didiesiems šoumenams, kurie metai po metų Seime daro šou.“

Kodėl jis apie tai prakalbo tik tuomet, kai nebepateko į Seimą?

„Kad niekas neklausė“, – išsisuko L.Kernagis.

Tuomet į didžiausią šou, kaip jis sako, daugiau nenorės grįžti?

„Su gera komanda grįžčiau“, – tvirtai atsako.

A.Valinskui pasiūlymų nestinga

Lapkričio 28 d. savo 46-ąjį gimtadienį minėsiantis A.Valinskas tikino, kad darbo jau turi (yra laidos „Taip ir ne“ vedėjas), sulaukė pasiūlymų įgyvendinti naujus muzikinius projektus, vesti naujas laidas.

„Kol nepasirašyti kontraktai, negaliu to viešinti“, – A.Valinskas pasiūlymų nekonkretizavo.

Lazdijuose gimęs Seimo narys ir Lietuvos šou pasaulio ryklys teigė, kad viską lems ne pinigai, o projekto įdomumas, komanda.

Ar buvo kada nors sulaukęs daugiau pasiūlymų?

„Tokia tendencija dabar jaučiasi. Pasiūlymų daug, bet ne daugiausiai. Bet visų jų nesiimsiu“, – tikino veiklus žmogus.

Kas dabar pasikeis? Beveik nieko. Grafikas televizijose taip pat griežtas ir intensyvus. Aprangos kodas priklausys nuo laidų, tačiau kostiumus jis taip pat dažnai vilkės.

„Tik televizijose yra stilistai, o Seime pats sau rinkdavausi drabužius arba Inga parinkdavo. Jos planai dabar bus panašūs kaip ir mano“, – atvirai kalbėjo A.Valinskas.

Ar jis pasiilgo šou?

„Tai kad niekada iš jo nebuvau išėjęs. Didesnio šou nei Seime aš dar nebuvau matęs. Senas cirkas dar neišvažiavo, naujas jau pasistatė palapinę“, – tokia buvusio politinės partijos lyderio nuomonė.