Pasak pašnekovo, Seimas negali paneigti Konstitucinio Teismo išvados, tačiau parlamentas turi teisę nuspręsti, kaip turės atrodyti galutinis Darbo partijos kandidatų sąrašas po rinkimų, bei arba nustatyti tikruosius rinkimų rezultatus vienmandatėje Biržų-Kupiškio apygardoje, arba pripažinti rinkimus joje negaliojančiais. Tokiu atveju Biržų-Kupiškio apygardoje, kaip ir Zarasų-Visagino, būtų rengiami pakartotiniai Seimo nario rinkimai.

„Seimas galės ir turės apsispręsti dėl galutinio Darbo partijos kandidatų sąrašo eilės. Konstitucinis Teismas įvardijo penkis asmenis, dėl kurių išrinkimo kilo abejonių. O kuo nusižengė Vyriausioji rinkimų komisija? Ji neįvertino tam tikrų reitingavimo ir kitų dalykų. Teismas aiškiai davė suprasti, kad šitie asmenys neturi būti Seimo nariai. Vadinasi, jų vietą užims kiti asmenys“, - DELFI teigė teisininkas.

Panašiai Seimas turės priimti nutarimą ir dėl Biržų-Kupiškio rinkimų apygardos, kurios rezultatai, anot Konstitucinio Teismo, buvo nustatyti pažeidžiant Seimo rinkimų įstatymą.

„Gavęs išvadą Seimas spręs, ar galima nustatyti tikruosius rinkimų rezultatus, kas laimėjo toje vienmandatėje apygardoje. Jeigu galima nustatyti laimėtoją, tai Seimas jį nustatys, jeigu ne – Seimas turės priimti nutarimą pripažinti rinkimus negaliojančiais toje vienmandatėje apygardoje ir per šešis mėnesius turės būti surengti naujus rinkimus“, - teigė V. Sinkevičius.

Anot teisininko, Konstitucinis Teismas pasakė, jog daugiamandatėje rinkimų apygardoje pažeidimų būta, tačiau tie pažeidimai nėra tokie, kad būtų galima daryti išvadą, jog Seimo rinkimų įstatymui prieštarauja visas Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimas dėl daugiamandatės rinkimų apygardos rezultatų.

V. Sinkevičiaus teigimu, Seimas savo sprendimą turi priimti iki į pirmą posėdį susirenkant naujam Seimui.

„Vadinasi, laiko yra labai nedaug“, - teigė Mykolo Romerio universiteto profesorius.