Seimo pirmininkės Irenos Degutienės biuras gavo L.Ulevičiaus prašymą, kuriame VRK narys teigia, kad pagal įstatymą VRK nario įgaliojimai nutrūksta, kai Seimas visų Seimo narių balsų dauguma pareiškia nepasitikėjimą juo.

Remdamasis šiuo straipsniu L.Ulevičius prašo svarstyti klausimą dėl pasitikėjimo juo kaip VRK nariu klausimą.

"Jeigu Seimas įvertins mano veiksmus kaip tinkamus ir nepareikš nepasitikėjimo, esu pasiryžęs tęsti savo darbą ir aktyviai dalyvauti VRK veikloje keičiant ir tobulinant rinkimų bei referendumų organizavimo sistemą", - rašo L.Ulevičius.

Tuo metu spalio 22 dieną savo tinklaraštyje L.Ulevičius tvirtino: "Visiems bijantiems skaidrių ir teisingų rinkimų duodu žodį – po Seimo rinkimų II turo įteiksiu atsistatydinimo pareiškimą ir tegu kiti asmenys sprendžia, ar mano veiksmai verti pasitikėjimo".

Taip pat VRK narys savo rašte parlamento vadovei siūlo dėl pasitikėjimo pasitikrinti ir kitiems VRK nariams bei apgailestauja, kad "fiksuoti precedento neturintys daugybiniai ir sisteminiai rinkimų teisės aktų pažeidimai, kurių VRK tinkamai neištyrė ir neįvertino, sukėlė daugybę viešų diskusijų ir abejonių, ar VRK tinkamai vykdo jai numatytus uždavinius".

"Manyčiau, jog tinkamiausias sprendimas būtų atsistatydinti visai VRK ir taip prisiimti atsakomybę už netinkamai vykdytas pareigas, tačiau toks mano siūlymas kol kas palaikymo nesulaukė. Prisiimu dalį kolektyvinės VRK atsakomybės, tačiau vienasmenis atsistatydinimas būtų neproporcingas ir būtų pretekstas oponentams į man o sąskaitą "nurašyti" visas VRK klaidas", - rašo komisijos narys.

L.Ulevičius viešai buvo paskelbęs apie ketinimus atsistatydinti, kai parlamentaras "darbietis" Vytautas Gapšys jį apkaltino provokavus vykdyti neteisėtą veiką darant įtaką aplinkos ministrui. Tačiau šiuo klausimu surengęs spaudos konferenciją L.Ulevičius kalbėjo apie VRK atsakomybę už rinkimų nesklandumus ir paskelbė prašysiantis balsavimo dėl pasitikėjimo.

V.Gapšys L.Ulevičių apkaltino iš jo į savo paskyrą socialine tinkle "Facebook" gavęs žinutę: "Labas, yra vienas klausimas ir pats gali turėti atsakymą. Kaip žinia, su kolegomis esam laimėję AM ryšių su visuomene konsultacijų konkursą ir paslaugų teikimas baigsis tik kitų metų birželį, todėl neišvengiamai teks dirbt ir su nauju ministru. Galbūt jau apytiksliai yra aišku, kas tai galėtų būti? Nes yra rizika, kad nueinantis gali imtis neadekvačių sprendimų dėl viešinimo priemonių/biudžetų ir reikia/galima būtų tam užkirsti kelią. Jeigu reikia - galim susitikt gyvai ir pakalbėt plačiau apie tai, bet reikėtų pernelyg nedelst."

L.Ulevičius tvirtina taip provokavęs Seimo narį, siekdamas įvertinti, ar V.Gapšys "užkibs" ant metamo kabliuko, ir savo veiksmus vadino "trolinimu".

Aplinkos ministerija pranešė nutraukianti sutartį su bendrove, teikiančia viešųjų ryšių konsultacijų paslaugas. Šiuos darbus pagal jungtinės veiklos sutartį atliko viešųjų ryšių konsultantas L.Ulevičius.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas tuo metu komisijos nario pasiūlymą visai VRK atsistatydinti vertino ironiškai.

"Jeigu mūsų kuris nors komisijos narys "pasitrolino", tai visa komisija eina atsistatydinti?" - sakė Z.Vaigauskas.

Jis priminė, kad L.Ulevičius viešai žadėjo po Seimo rinkimų atsistatydinti iš VRK, bet dabar ragina visą komisiją pasitikrinti pasitikėjimą. "Tai jis žadėjo atsistatydinti ar tik "pasitrolino"? - ironizavo Z.Vaigauskas. - L.Ulevičiaus pasisakymai yra jo sąžinės reikalas."