Abu politikai sako iki šiol vienas kitam į atlapus dėl politikos nekibę, tačiau E. Gentvilas neatmeta, kad Seime tarp jų gali kilti konfliktų.

Iki šiol Seime pasitaikė vyro ir žmonos duetai - kadenciją baigę Inga ir Arūnas Valinskai, Rūta Rutkelytė ir Kęstutis Glaveckas. Pirmą kartą per Lietuvos Nepriklausomybės istoriją į Seimą išrinkti skirtingos partijoms priklausantys brolis ir sesuo. Eugenijus Gentvilas - liberalas, o jo sesuo Virginija Baltraitienė - „darbietė“.

„Konfliktų tarp mūsų nebus, kaip ir iki šiol nebuvo. Yra šeimos šventės. Vieni pas kitus važiuojam ir bendraujam. Ir vaikai mūsų bendrauja. Taigi nematau problemos. Nuomonės, jei ir skirsis, tai skirsis politikos, ekonomikos, ūkiniais klausimais, bet šiaip nemanau, kad gali kilti konfliktas“, – sakė V. Baltraitienė.

„Oi, neatmetu galimybės, žinodamas savo aštrų charakterį, aš negaliu prognozuoti, kaip bus. Jeigu matysiu, kad ne taip einama, tai gal seseriai švelniau pasakysiu, kitam gal griežčiau. Na, neturėtų iš manęs tikėtis lengvo oponento“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Per šeimos susitikimus V. Baltraitienė su broliu E. Gentvilu į ginčus nesileidžia.

„Neturiu ko slėpti, man Darbo partija visada atrodė nelabai vykusi partija. Nepaisant to, kad dauguma Lietuvos žmonių balsuoja už juos ir už mano seserį“, - sakė E. Gentvilas ir tikino, kad lapkričio 1 dieną su seserimi buvo susitikę pas mamą, aptarė rinkimų rezultatus.

Rinkimuose dalyvavo ir E. Gentvilo sūnus Simonas, tačiau į Seimą jis nepateko. Tėvo ir sūnaus tandemas parlamente nėra naujiena. Antrą kadenciją Seime dirbs Valentinas Mazuronis ir jo 33 metų sūnus Andrius.

Nesėkmingai į Seimą bandė patekti ir sutuoktiniai Agnė ir Artūras Zuokai bei Asta Baukutė ir jos vyras Kęstutis Rupulevičius.