"Tikrai neketinu jungtis prie jokios koalicijos. Už mane balsavo 9807 rinkėjai ir mane rinko kaip nepriklausomą, nepartinį kandidatą, todėl jeigu aš dabar prisijungčiau prie kažkokios koalicijos, aš išduočiau savo rinkėjus", - BNS sakė P.Urbšys.

Buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos viršininkas teigė ketinąs būti Mišrioje Seimo narių grupėje.

"Nematau jokios blogybės tapti Seimo nariu, kuris yra nepriklausantis jokiai frakcijai", - kalbėjo P. Urbšys.

Į Seimą kartu su P.Urbšiu pateko dar du savarankiškai išsikėlę kandidatai - buvęs prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas, Žaliosios politikos instituto vadovas Linas Balsys ir žuvusio Seimo nario socialdemokrato sūnus Andrius Palionis. L.Balsys ir A.Palionis yra paskelbę svarstantys galimybę jungtis prie socialdemokratų frakcijos.

R. Baškienė irgi ketina likti Mišrioje Seimo narių grupėje

Rima Baškienė
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovė Seime Rima Baškienė taip pat ketina likti dirbti Mišrioje Seimo narių grupėje.

"Pirminė pozicija būtų būtent tokia, neketinu jungtis nei prie valdančiosios daugumos, nei prie opozicijos", - BNS sakė  R.Baškienė.

"Nors buvau pakviesta turbūt visų frakcijų atstovų, bet tikrai neplanavau kol kas nieko, mes turėsime partijos susirinkimą lapkričio mėnesį ir aš taip pat turiu įsiklausyti į partijos poziciją. Kadangi LVŽS atstovė esu kol kas viena, mano nuomone, tikslingiausia būtų dirbti Mišrioje Seimo narių grupėje ir teikti pasiūlymus kaip ir anksčiau atstovaujant tą partiją ir tas idėjas, kurias mes kėlėme savo programinėse nuostatose", - kalbėjo R.Baškienė

"Mišri Seimo narių grupė praėjusios kadencijos Seime prasidėjo nuo keturių Seimo narių - trijų valstiečių ir (Naujosios sąjungos atstovo - BNS) Valerijaus Simuliko. Pradėjome dirbti kartu, o baigėme jau turėdami septyniolika narių, taigi kas gali paneigti, kad mūsų neįšoks daugiau, - teigė R.Baškienė.

Naujame Seime daugiausia mandatų - 38 - iškovojo Lietuvos socialdemokratų partija. Antra pagal narių skaičių turėtų būti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija su 33 nariais, trečia - Darbo partijos frakcija su 29 nariais.

Partija "Tvarka ir teisingumas" naujame parlamente turės 11 vietų, Liberalų sąjūdis - 10, Lietuvos lenkų rinkimų akcija - 8, partija "Drąsos kelias" - 7, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga - vieną vietą.

Seimo rinkimų rezultatus Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) tvirtins sekmadienį.