Žiemos šventėms besiruošiantis miestas ketina puošti tas pačias gatves, kaip ir kasmet: Gedimino ir Konstitucijos prospektus, Rotušės aikštę, T.Vrublevskio, Vokiečių, Pilies gatves.

Miestui papuošti galioja pernai pasirašytos sutartys. Gatvėms puošti pernai išleista 94,797 tūkst. litų. Taip pat šiemet bus sumontuotas 341 dekoratyvinis elementas bei 75 elementai gatvėse ant atotampų (stulpus laikančių vielų).

6 tūkst. metrų girliandų vėl bus papuoštas televizijos bokštas – tam bus skirta 57 tūkst. litų.

Šiuos darbus vykdo bendrovė „Švenčių studija“. Įmonė laimėjo skelbtą konkursą papuošti miestą. Rangovė privalo sumontuoti puošybos elementus, juos eksploatuoti visą šventinį laikotarpį: šalinti atsiradusius gedimus ir pan., išmontuoti pasibaigus švenčių laikotarpiui.

„Gatves turime papuošti iki gruodžio 1 d., o televizijos bokštą – iki Kalėdų“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Mikalauskienė.

Šventinę programą, koncertus organizuos, kaip ir pernai, viešoji įstaiga „Vilniaus festivaliai“.

Kaip ir kasmet, vyks Trijų karalių eitynės.

„Koncertų programa dar planuojama, derinama, rengiama, ieškoma finansų, rėmėjų ir verslo paramos. Miestas, nors ne pati lengviausia jo finansinė situacija, vis tiek ieško būdų vilniečiams padovanoti įsimintinas ir gražias bei sostinės vertas šventes“, – sakė I.Mikalauskienė.

Kol kas neaišku, ar Vilnių šiemet užsuks tikruoju Kalėdų Seneliu vadinamas Joulupukis iš Suomijos. Kaip „Vilniaus dienai“ sakė Suomijos ambasadoje, tai turėtų paaiškėti kitą savaitę.