„Kaip manote, ar pakankamai užtikrinimas balsavimo slaptumas Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje Nr.70 2012 m. balsavimo metu? Toks sprendimas nekabinti užuolaidų, kelia abejonių“, - rašė skaitytojas.

Varėnos-Eišiškių apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Alvyra Petruškevičienė patvirtino, kad kabinos įrengtos be užuolaidėlių, nes įstatymuose nieko apie jas nesakoma.

„Todėl, kad nėra nieko įstatyme ir kituose teisės aktuose parašyta, kad turi būti su užuolaidomis. Svarbu, kad būtų užtikrintas balsavimo slaptumas. Jeigu jūs matėte, kaip Barackas Obama balsuoja išankstiniame, tai turbūt irgi nėra nei kabinų, nei užuolaidų“, - sakė A. Petruškevičienė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys Liutauras Ulevičius DELFI patvirtino, kad nei Seimo rinkimų įstatyme, nei VRK patvirtintame „Balsavimo patalpos įrengimo tvarkos apraše“ užuolaidos paraidžiui nepaminėtos, tačiau, jo nuomone, užuolaidų reikėtų, išskyrus tuos atvejus, jei kabinos išdėstytos taip, kad balsavimo slaptumas užtikrinamas.

VRK narys Jonas Udris DELFI taip pat teigė, jog užuolaidos nėra privalomos, svarbu, kad nebūtų akivaizdu, už ką žmogus balsuoja.

„Svarbu, kad nesimatytų, už ką žmonės balsuoja – o ar ten užuolaidos, ar kartonas, ar dar kas nors, nėra jokios skirtumo“, - sakė J. Udris.

DELFI primena, kad Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje rungiasi Liberalų sąjūdžio atstovas Algis Kašėta ir Lenkų rinkimų akcijos politikas Zdislavas Palevičius.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją ir nuotraukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)