Iškilmingoje ceremonijoje buvo prisiminti Nepriklausomybės akto signataro, Lietuvos Ministro pirmininko, koncerno „Achemos grupė“ įkūrėjo ir prezidento, bendrovės „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ (KLASCO) prezidento nuveikti darbai, bet ir atidengtas skulptoriaus Alfonso Vauros sukurtas bareljefas, įamžinantis B. Lubio atminimą.

„Nei aš pati, nei jo vaikai dar nesuprantame, kad netekome išminčiaus, kuris mums buvo kelrodė žvaigždė. Jo netikėta mirtis apvertė mūsų šeimos gyvenimą. Nepalūžau tik todėl, kad tikėjau ir tikiu jo nuveiktas darbais, kurie tęsiami. Labai didžiuojuosi Bronislovu ir man labai jo trūksta. Tikiu, kad dabar jis jaučia mus visus“, - ceremonijoje emocijų neslėpė B. Lubio našlė Lyda Lubienė.

Prie KLASCO administracinio pastato atidengtoje atminimo lentoje su bareljefo iškalti žodžiai, kad čia 1999-2011 metais dirbo ir kūrė technikos mokslų daktaras B.Lubys.

„Jau prabėgo metai po iškilaus žmogaus mirties. Džiaugiuosi, kad per šį laikotarpį neišklydome iš kelio, kurį mums nubrėžė gerbiamas B. Lubys. Jis turėjo labai didelę širdį ir verstino visus darbuotojus. Paskutinis prezidento nurodymas buvo, kad minimali alga bendrovėje būtų ne mažesnė nei 1000 litų ir visi darbuotojai būtų apdrausti. Tai mes ir įvykdėme“, - kalbėjo KLASCO generalinis direktorius Audrius Pauža.

Lietuvos pramoninkų konfederacijos vadovas, verslininkas B.Lubys netikėtai mirė praėjusių metų spalio 23 dieną Druskininkuose važinėdamas dviračiu. Verslininkui sustojo širdis.