Griežčiausia nuobauda R. Karčiauskaitei buvo skirta gavus Vidaus reikalų ministerijos (VRM) atlikto tarnybinio patikrinimo išvadas. Jo metu nustatyta, kad FNTT darbuotoja Kelių policijos valdybai pateikė tikrovės neatitinkančius duomenis apie Vilniaus apygardos valdybos viršininko Valdo Grendelio galimai padarytą Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą. Dėl to jam pavyko išvengti atsakomybės už greičio viršijimą.

R. Karčiauskaitė policijai buvo nurodžiusi, kad esą greičiau nei leistina lėkęs FNTT tarnybinis automobilis buvo naudojamas operatyviniais tikslais.

R. Karčiauskaitės skundą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad buvusi FNTT darbuotoja nepateikė jokių įrodymų, kurie paneigtų VRM atlikto tyrimo išvadas ir jų pagrįstumą.

„Vertinti faktinių aplinkybių kitaip, nei yra nurodyta išvadoje, teismas neturėjo jokio pagrindo“, – sakė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Į darbą siekusi sugrįžti R. Karčiauskaitė teismo prašė ne tik panaikinti FNTT direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus įsakymą dėl jos atleidimo, bet ir priteisti kompensaciją už priverstinę pravaikštą.

DELFI primena, kad Kelių policija į FNTT kreipėsi pernai rugsėjį bei paprašė nurodyti, kas praėjusių metų gegužės 31 d. vairavo tarnybinį automobilį „Toyota Avensis“, kurios valstybinis numeris EEE 087.

Policija nurodo, kad minimą dieną apie 9.17 val. šis automobilis kelyje A14 Vilnius-Utena praskriejo 94,6 km/h greičiu, nors toje vietoje leistinas tik 70 km/h greitis.

Tačiau tuometinė FNTT Administravimo valdybos viršininkė R. Karčiauskaitė policijai atsakė, kad pasiskolintą automobilį „Toyota Avensis“ vairavęs V. Grendelis skubiai vykdė jam pavestą operatyvinę užduotį.

„Gavusi šiuos tikrovės neatitinkančius duomenimis, Vilniaus AVPK Kelių policijos valdyba priėmė nutarimą nutraukti administracinio teisės pažeidimo bylos teiseną, o V. Grendelis išvengė administracinės atsakomybės“, - yra nurodžiusi FNTT.

Tarnybinis patikrinimas pradėtas po publikacijų žiniasklaidoje, kad V. Grendelis galėjo pažeisti Kelių eismo taisykles, tačiau ši informacija esą buvo nuslėpta.