Teigiama, kad V. Gapšys yra gavęs L. Ulevičiaus pasiūlymą susitikti ir
aptarti galimai privačių pastarojo interesų, susijusių su Aplinkos
ministerijoje vykusiais viešaisiais konkursais.

Spalio 16 d. L. Ulevičius į V. Gapšio paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“ atsiuntė žinutę: „labas, yra vienas klausimas ir pats gali turėti atsakymą. Kaip žinia, su kolegomis esam laimėję AM (Aplinkos ministerijos – DELFI) ryšių su visuomene konsultacijų konkursą ir paslaugų teikimas baigsis tik kitų metų birželį, todėl neišvengiamai teks dirbt ir su nauju ministru. Galbūt jau apytiksliai yra aišku, kas tai galėtų būti? Nes yra rizika, kad nueinantis gali imtis neadekvačių sprendimų dėl viešinimo priemonių/biudžetų ir reikia/galima būtų tam užkirsti kelią. Jeigu reikia- galim susitikt gyvai ir pakalbėt plačiau apie tai, bet reikėtų pernelyg nedelst“.

Vėliau, aiškindamas savo elgesio motyvus, L. Ulevičius pareiškė, kad jis „trolino“ ir bandė V. Gapšį. Esą tai tebuvo provokacija, o „darbietis“ egzaminą išlaikė.

Tokia versija V. Gapšio neįtikino. „Darbiečių“ antradienį išplatintame pareiškime jis teigia esąs „įsitikinęs, kad L. Ulevičius kėsinosi į jo, kaip tautos atstovo, garbę ir orumą, sumenkino Seimo ir VRK institucijų įvaizdį, padarė didelę žalą valstybės institucijų autoritetui bei moralinę žalą jam asmeniškai“.