„Interpeliacijos tekstas paruoštas vicemerui R. Adomavičiui. Šitas klausimas daug svarbesnis, nes žmogus, sulaukęs tokių rimtų korupcinių įtarimų, negali eiti savo pareigų“, - sakė V. Benkunskas.

Primenama, kad norint užregistruoti interpeliacijos tekstą vicemerui, po interpeliacijos tekstu reikia surinkti ne mažiau nei 17 nepasitikėjimą remiančių parašų. Mero pavaduotojas galėtų būti atstatydintas, jeigu už tai balsuotų ne mažiau nei 26 savivaldybės tarybos nariai.

Konservatoriai miesto taryboje turi 10 mandatų ir kartu su 4-ias „Tvarkos ir teisingumo“ atstovais dirba opozicijoje.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos seniūnas Bronius Cicėnas DELFI patvirtino, kad „tvarkiečiai“ prisidės prie R. Adomavičiaus atstatydinimo.

„Šiandien tarybos posėdyje, kaip matyti, bus priimtas sprendimas dėl R. Adomavičiaus atstatydinimo iš „Vilniaus vandenų“ stebėtojų tarybos ir visų komisijų, o kadangi teisėsaugos institucijos atlieka darbą, tai išsiaiškinus situacija jam tikriausiai bus pateikta interpeliacija. Parašų rinkimas pradėtas. Mes palaikome, tokie žmonės negali dirbti“, - sakė B. Cicėnas.

A. Zuoko „Taip“ taryboje turi 13 vietų, Darbo partija - 8, socialdemokratai – 5, Lietuvos lenkų rinkimų akcija – 9, Rusų Aljansas – 2.

„Užregistruoti interpeliaciją mums reikia 17-os parašų. Mes turime 14-a ir ieškosime, kas prisijungtų iš pozicijos“, - sakė V. Benkunskas.

Jo teigimu, dalis pozicijos atstovų yra žadėję, kad parems interpeliaciją R. Adomavičiui, tačiau kol kas tai tik pažadai.

„Tai tiesiog bus įvertinimas. Jeigu daugumai R. Adomavičiaus situacija neatrodo keista ir jiems atrodo, kad toks žmogus gal užimti vicemero pareigas, tai vėl gi – įvertinimas. Jeigu korupcija nėra pagrindas trauktis iš pareigų, tai kas tuomet gali būti tuo pagrindu?“ - klausė konservatorių frakcijos seniūnas.

Paklaustas, ar gali būti organizuojama interpeliacija A. Zuokui, konservatorius sutiko, kad tai ilgojo laikotarpio tikslas, tačiau, jo teigimu, norint organizuoti mero nušalinimą reikia būti tvirtai sutarus dėl naujos koalicijos.

„Interpeliacija merui yra ateities klausimas, kadangi nepasitikėjimas merui nėra savaime užsibaigiantis reikalas – reikia kalbėti tada apie naujos koalicijos formavimą. Čia šiek tiek ilgiau trunkantis procesas ir galbūt viskas pajudės po antrojo Seimo rinkimų turo, kai susidėlios visa nacionalinė koalicija – tada šis klausimas spręsis iš esmės“, - teigė V. Benkunskas.

DELFI primena, kad R. Adomavičius įtariamas už kyšį žadėjęs paveikti „Vilniaus vandenų“ vadovą Valentiną Miltienį, kuris esą turėjo padėti bendrovei „Utenos melioracija“ laimėti bendrovės vykdomą viešąjį pirkimą dėl vandentiekio ir nuotekų tinklų naujos statybos bei renovacijos Trakų Vokėje.

„Utenos melioracijos“ interesams neoficialiai atstovavo buvęs „Vilniaus vandenų“ vadovas, socialdemokratas Darius Norkus, iš kurio, kaip manoma, R. Adomavičius ir gavo 40 tūkst. litų pakišą.

A.Zuokas iš posto verčiamas gali būti po antrojo Seimo rinkimų turo

Kalbos, kad Vilniaus merui Artūrui Zuokui šiuo metu rengiama interpeliacija, kol kas tėra "šurmulys", tačiau realiai sostinės vadovas iš posto verčiamas gali būti po antrojo Seimo rinkimų turo, Eltai sakė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos opozicijos narys "tvarkietis" Gediminas Rudžionis

"Mano nuomone, čia kol kas - šurmulys krūmuose, o jau realiau įvyks po antro rinkimų turo. Dabar tai toks šurmulys dėl šurmulio", - teigė G. Rudžionis.

Žiniasklaidai antradienį pranešus, kad trečiadienį savivaldybėje nevyks tradicinis posėdis, savivaldybės atstovas Antonas Nikitinas ir G. Rudžionis Eltai patvirtino, kad posėdis vis dėlto vyks. Jame esą turėjo būti svarstomas ir mero A. Zuoko interpeliacijos klausimas, tačiau duomenų apie tai nėra.

Vilniaus meras A. Zuokas trečiadienio rytą santūriai reagavo į klausimą apie galimą interpeliaciją partijai patyrus absoliutų pralaimėjimą Seimo rinkimuose.

"Girdėjau, kad interpeliacijos tekstas yra rengiamas, bet jo dar nemačiau", - "Žinių radijo" laidai "Nuomonių studija" sakė sostinės meras.

Kaip ELTA jau skelbė, šaltinių savivaldybėje tvirtinimu, merui jau parengta interpeliacija dėl nekontroliuojamos situacijos šilumos bei vandens ūkyje. Esą žadama pakeisti ir dabartinį administracijos direktorių, ilgametį A. Zuoko bendražygį Valdą Klimantavičių.

Interpeliacijos tekste tvirtinama, jog sostinės meras prarado politinį pasitikėjimą dėl sostinės šilumos bei vandens ūkio įmones krečiančių skandalų - neseniai Specialiųjų tyrimų tarnyba atliko kratas "Vilniaus vandenyse", Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje pradėtas tyrimas dėl "Vilniaus energijos" veiksmų sukraunant dešimtmilijoninius pelnus biokuro įmonėms Vilniaus šilumos vartotojų sąskaita.