Prieš pusę dvylikos Liberalų sąjūdžio lyderis E. Masiulis iš televizijos laidų grįžo į „Neringą“.

„Tikimės, kad šiandien rezultatas Liberalų sąjūdžiui bus geras. Manau, kad iš didžiųjų miestų, kur mūsų elektorato daugiau, atėję duomenys tikrai padidins turimą procentą. Dabar būtų sunku spėti, bet totalizatoriuje esu įrašęs skaičių – 10,22 proc.”, - žurnalistams sakė E. Masiulis.

Suskaičiavus rezultatus iš 211 apylinkių (viso jų 2017), liberalai turėjo 4,24 proc. balsų.

Pasak E. Masiulio, svarbus ir antras rinkimų turas. Jo teigimu, partijoje yra vienmandatininkų, kurie pateks į antrą turą. „Manome, kad jei Seime turėtume iki 15 žmonių frakcijoje, tai būtų geras rezultatas Liberalų sąjūdžiui“, - sakė Liberalų sąjūdžio lyderis.

E. Masiulio tvirtinimu, šie rinkimai parodys, kad „tikrai galime siekti visų liberalių politikų Seime buriant juos į vieną frakciją“. Politikas dar kartą pakartojo, kad negalėtų dirbti su tais, kurie eina į rinkimus vedami pykčio ir keršto – Drąsos kelio politine jėga. „Aš sakyčiau, kad ponia N. Venckienė turėjo, aišku, labai didelį apetitą ir šiuo atveju akivaizdžiai matyti, kad pirmieji rezultatai netenkina ponios N. Venckienės. Bet tokia yra politinė realybė ir ji turi su ja susitaikyti“, - teigė E. Masiulis.

Aplankė ir D.Mockus, ir rektoriai

Pirmame pastato aukšte laukiama rinkimų rezultatų, o į rūsyje esančias patalpas einama pasivaišinti. Čia fotografai neįleidžiami.

Štabe yra partijos vicepirmininkas Gintaras Steponavičius, Klaipėdos valstybinio jūsų uosto direktorius Eugenijus Gentvilas, Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas, teisingumo ministras Remigijus Šimašius, kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

Čia lankėsi ir koncerno „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus.

Liberalus pagerbė ir būrys žinomų veidų – laidų vedėjas, renginių organizatorius Jogaila Morkūnas, dainininkas Juozas Liesis, krepšinio sirgalius Tomas Balaišis, pravarde Sėkla.

Štabe matyti mokslo atstovų – Vytauto Didžiojo universiteto rektorius Zigmas Lydeka, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius Nerijus Pačėsa. Čia taip pat atėjo G. Steponavičiaus bendražygiai – švietimo ir mokslo viceministrai Nerija Putinaitė ir Vaidas Bacys, visuomeninis patarėjas Paulius Subačius.

DELFI primena, kad praėję Seimo rinkimai Liberalų sąjūdžiui lėmė vienuolika mandatų ir galimybę dalyvauti konservatorių formuojamoje koalicijoje drauge su Liberalų ir centro sąjunga bei Tautos prisikėlimo partija. Vyriausybėje ketverius metus dirbo trys liberalų ministrai – Eligijus Masiulis vadovavo Susisiekimo ministerijai, Remigijus Šimašius – Teisingumo ministerijai, Gintaras Steponavičius – švietimo ir mokslo.