Tiesa, socialdemokratų šūkiais dekoruoti maršrutiniai mikroautobusai, anot VRK nario, jau yra pažeidimas.

„Seimo rinkimų įstatymas sako: išskyrus nuolatinę vaizdinę agitaciją, jeigu ji iškabinta likus ne mažiau kaip 48 valandoms iki rinkimų pradžios. Mikriukai į tai nepatenka, tai yra pažeidimas, outdoor reklamos – nėra pažeidimas“, - teigė L. Ulevičius.

Tuo tarpu kitas VRK narys Jonas Udris sako manąs, kad maršrutiniai mikroautobusai Seimo rinkimų įstatymą pažeidžia tik tais atvejais, kai jų maršrutas patenka į balsavimo vietų perimetrą – tai yra kai autobusas privažiuoja arčiau nei per 50 metrų nuo balsavimo apylinkės pastato.

„Įstatymas sako taip – viskas draudžiama, išskyrus nuolatinę vaizdinę agitaciją, jeigu ji iškabinta likus ne mažiau kaip 48 valandoms iki rinkimų pradžios. Dabar reikia spręsti, ar tai nuolatinė vaizdinė agitacija, ar nenuolatinė. Čia kaip Einšteino reliatyvumo teorija – autobusiuko atžvilgiu, ta reklama nuolatinė ir nejudanti, gatvės atžvilgiu – tas autobusiukas juda su visa reklama. Mano asmenine nuomone, jeigu autobusiukas yra iš anksto apklijuotas, jis gali būti su reklama“, - teigė J. Udris.

Tačiau, jo teigimu, toks mikroautobusas negali privažiuoti prie rinkimų apylinkės arčiau nei 50 metrų.

„Tuo momentu, jeigu jie atsiduria arčiau, jie yra pažeidimo zonoje ir juos galima bausti“, - teigė J. Udris.