Lietuva taip pat kasmet pritraukia vis daugiau turistų iš Rusijos - nuo gegužės iki rugpjūčio pabaigos išduota 5 proc. daugiau vizų šios šalies piliečiams nei per tą patį laikotarpį pernai. Ukrainoje išduota 16 proc. daugiau vizų.

Turizmo bumas iš Rytų į Lietuvą tęsiasi ir šiemet“, - BNS sakė Užsienio reikalų ministerijos konsulinio departamento direktorius Andrius Pulokas.

Vien per keturis vasaros sezono mėnesius šiemet baltarusiams išduota per 80 tūkst. vizų, Rusijos piliečiams - per 70 tūkst. Dauguma iš jų - Šengeno vizos, kainuojančios 60 eurų baltarusiams ir 35 eurus rusams.

Pasak A. Puloko, skaičiai rodo, kad baltarusiai iš naujo atranda Lietuvą.

„Pagrindinis veiksnys - gerėjanti mūsų turizmo infrastruktūra. Turime ką pasiūlyti - tai ir Lietuvos pajūris, tiek kurortai su sanatorijomis, tiek sostinė Vilnius. Baltarusijos piliečiai, sakyčiau, iš naujo atranda Lietuvą. Kainų ir kokybės santykis taip pat tenkina“, - sakė diplomatas.

Jo teigimu, vizas gauna beveik visi norintys Baltarusijos piliečiai - neigiamų sprendimų skaičius nesiekia nė 0,2 proc.

Visose diplomatinėse atstovybėse ir konsulinėse įstaigose per devynis šių metų mėnesius Lietuva išdavė 17 proc. daugiau vizų nei 2011 metais.