Tuo tarpu opozicijoje esantys Vilniaus tarybos konservatoriai reikalaja mero Artūro Zuoko atsakomybės ir užsimena apie valdžios perėmimo planus.

Klampina teritorijų planavimas

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Valdas Klimantavičius žurnalistams penktadienį nurodė, kad STT atlieka veiksmus, susijusius su E. Vilkicko veikla teritorijų planavimo srityje.

„Buvo nurodyta dokumentuose iš STT, kokie dokumentai yra prašomi. Tiesiog aš negaliu komentuoti, nes esu pasižadėjęs to nedaryti. Gal neišduosiu didelės paslapties, tai sritis, susijusi su miesto teritorijų planavimo dokumentais. Teisės departamento priedermė ir pareiga – tikrinti savivaldybės rengiamų dokumentų teisėtumą“, - kalbėjo V. Klimantavičius.

Anot jo, Teisės departamentas tikrina tiek savivaldybės administracijos, tiek miesto tarybos priimamus sprendimus. Su kuo – savivaldybe ar taryba – susiję įtarimai E. Vilkickui, pašnekovas neatskleidė.

„Jei įtarimai pasitvirtintų, man būtų didelis šokas“

V. Klimantavičius teigė labai gerai vertinantis tiek E. Vilkicką, tiek jo pavaldinius.

„Teisės departamento veiklą vertinu labai gerai, kaip profesionalios komandos darbą. Jie savarankiškų dokumentų faktiškai nerengė – jie tiesiog teikė išvadas dėl savivaldybės priimamų dokumentų teisėtumo. Visais atvejais tos išvados nebuvo vienasmenės. (...) Jis (E. Vilkickas – DELFI) yra iš tikrųjų savo srities profesionalas. Tiesą pasakius, jeigu įtarimai pasitvirtintų, tai man būtų iš tikrųjų didelis šokas“, - sakė administracijos vadovas.

Anot jo, savivaldybė laukia tolesnių teisėsaugos sprendimų E. Vilkicko atžvilgiu.
Egidijus Vilkickas

STT taip pat praneša sulaikiusi E. Vilkicko bendrininką A. Š. Kas šis asmuo ir kuo jis užsiima – neskelbiama. Žinoma tik tiek, kad jis savivaldybėje nedirba.

Reikalauja A.Zuoko atsakomybės

Vienas sostinės konservatorių lyderių Vidas Urbonavičius DELFI teigė, esą E. Vilkickas yra merui A. Zuokui artimas žmogus, taigi sostinės vadovas, savivaldybę krečiant jau antram kyšininkavimo skandalui per vos savaitę, esą turėtų prisiimti atsakomybę.

„E. Vilkickas, mūsų nuomone, yra labai artimas A. Zuoko komandos žmogus. Meras turi čia prisiimti atsakomybę“, - sakė V. Urbonavičius.

Anot jo, interpeliacija merui ar kyšininkavimu įtariamam vicemerui Romui Adomavičiui kol kas nėra rengiama, tačiau tokia galimybė svarstoma.

„Renkame parašus dėl neeilinio tarybos posėdžio. Tas parašų rinkimas – dėl kitų klausimų. Manome, taip pat korupcinių, kurie yra šilumos ūkyje. Mes pamatysime, kiek realiai surenkame parašų. Aišku, galime rinkti parašus interpeliacijai, bet nesurinkus 17 parašų tai būtų tiesiog tuščias garsas. Tuščiai į orą šaudyti tikrai neverta. Jeigu mes surenkame 17 ir daugiau parašų, tada mes, aišku, galvosime apie šitą situaciją“, - tęsė V. Urbonavičius.

Paklaustas, ar bandoma formuoti kitą valdančiąją daugumą, jis teigė, kad toks procesas vyksta, tačiau deryboms iki pabaigos dar toli. „Apie tai dar šnekėti truputį anksti“, - reziumavo konservatorius.

DELFI primena, jog STT E. Vilkicko bylos nesieja su kyšininkavimu taip pat įtariamo Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus istorija. Jis STT įkliuvo savaite anksčiau, su dvigubai didesne 40 tūkst. Lt suma.