2009-ųjų lapkričio mėnesį abu sutuoktiniai „Vikondai“ suteikė dar 2,7 mln. litų paskolą.

2010 m. V. Uspaskichas ir J. Blažytė paskolino 3,98 mln. litų bendrovei „Krekenavos pašarai“, kurioje J. Blažytė ir V. Uspaskichas yra akcininkai, o politiko žmona nurodoma einanti kolegialaus valdymo organo nario pareigas.

Tais pačiais metais V. Uspaskichas vienasmeniškai suteikė 160 tūkst. litų paskolą įmonei „Vikoil“, o 2011 m. abu sutuoktiniai paskolino 900 tūkst. įmonei „Kėdainių aruodai“.

2009 m. rugsėjį Darbo partijos lyderis nurodo gavęs 1,4 mln. litų paskolą iš belgiško banko „Centea“, šių metų balandį politikas pirko pirkinį už 63 tūkst. litų iš įmonės „Avtoimidz“. Pats V. Uspaskichas nepatvirtino, ar tas pirkinys yra automobilis.

V. Uspaskichas taip pat nurodo 2008 m. koncernui „Vikonda“ išnuomavęs automobilį už 21 tūkst. litų, tais pačiais metais įmonei „Aisuva“ išnuomavo patalpas už 13,5 tūkst. litų, 2010 m. dalį patalpų išnuomojo ir koncernui „Vikonda“ už 32,9 tūkst. litų.

Paslaugų skiltyje 2008 m. pabaigoje Darbo partijos lyderis nurodo 56,7 tūkst. litų sumokėjęs už koncerno „Vikonda“ telefoninius pokalbius, o šių metų balandį 13,9 tūkst. litų įmonei „Kėdainių nepriklausomų patarėjų agentūra“ už patalpų apsaugą.

Šiais metais V. Uspaskichas taip pat mokėjo 142 tūkst. litų įmonei „Via Media“ už videoklipų transliaciją, pernai jis suteikė 50 tūkst. litų paskolą įmonei „Interneto žinios“, valdančiai portalus www.kedainietis.lt, www.plungiskis.lt, www.druskininkietis.lt, www.marijampolietis.lt, www.ignalinietis.lt. Politikas deklaruoja, kad 1996-2012 m. yra suteikęs paskolų penkiems fiziniams asmenims, o 1996 m. dar ir paskolą įmonei „Meda“.

Interesų deklaracijoje taip pat nurodoma, kad 2008 m. ir 2011 m. V. Uspaskichas įkeitė atitinkamai 500 tūkst. ir 800 tūkst. litų bankui. Pasak politiko, Darbo partijai tuo laikotarpiu imant paskolas iš banko jis turėjo laiduoti.

„Darbo partija imdavo kreditus iš banko, o bankui reikėjo garantijos ir aš garantavau“, - teigė V. Uspaskichas.

Politikas deklaracijoje nurodo esąs įmonių „Edvervita“, „Interneto žinios“ akcininkas, jo žmona J. Blažytė yra „Vikondos“, „Krekenavos agrofirmos“, „Agrofirmos Josvainiai“, „Vikedos“, „Kėdainių konservų fabriko“, „Vikstatos“, „Krekenavos“, „Krekenavos pašarų“, labdaros ir paramos fondo „Viltis Vikonda“ valdymo organo narė. Abu sutuoktiniai nurodo esantys koncerno „Vikonda“ ir „Krekenavos pašarų“ akcininkai.