Politikas taip pat siūlo pakeisti Baudžiamąjį kodeksą - numatyti griežtesnę atsakomybę sąvadautojams ir prekeiviams žmonėmis.

"Palaikome Seimo nario M.Varaškos siūlymą nebausti prostitucija besiverčiančių asmenų. Prostitucija yra baudžiama, draudžiama, bet ji klesti. Šiandien gali nusipirkti moterį, vaiką, vyrą, jeigu nori", - trečiadienį kalbėjo Lietuvos "Caritas" atstovė Kristina Mišinienė.

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis sakė, kad nuspręsti, ar legalizuoti Lietuvoje prostituciją, būtų galima referendumu.

Kalbėdamas apie M.Varaškos siūlymą policijos vadovas įžvelgė teigiamų dalykų: "Keli aspektai yra. Legalizuotą prostituciją galima kontroliuoti, ji jau nebėra šešėlinis verslas. Moterys, apsisprendusios ir dirbančios šioje srityje, turi tam tikrą apsaugą, garantijų."

Tačiau S.Skvernelis prisipažino nelabai įsivaizduojantis, kad artimiausiais dešimtmečiais Lietuvoje gali būti legalizuota prostitucija.
Jo teigimu, kova su prostitucija Lietuvos policijos darbe užima svarbią vietą, ji susijusi su kitais nusikaltimais – lytiniu išnaudojimu, prekyba žmonėmis, pornografija.

Švedijos ambasadorė Cecilia Ruthström-Ruin pristatė savo šalies modelį, kaip kovojama su prostitucija. Švedijoje sekso paslaugas pardavinėjantys asmenys nėra baudžiami, bet nuo 1999 metų kriminalizuotas tokių paslaugų pirkimas. „Mes pirmiausia taikomės į tą žmogų, kuris perka sekso paslaugas”, – sakė ambasadorė.

Pagal M.Varaškos siūlymą prostitučių klientai nebūtų baudžiami. Seimo nario teigimu, jeigu ši paslauga teikiama abipusiu sutarimu, neteisinga bausti tik vieną pusę. Lietuvos „Caritas” atstovė tvirtino, kad nežinoma, kiek Lietuvoje yra prostitucija besiverčiančių asmenų. „Caritas” per metus padeda maždaug šimtui nukentėjusių moterių”, – teigė K.Mišinienė.